Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2014

Η Γιωρκάτζη καλεί σε παραίτηση σύσσωμο το ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου. Όϊ παίζουμε!!!

Η Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας με επιστολή της καλεί σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου να υποβάλει τις παραιτήσεις του με εφαρμογή από την ημερομηνία της επερχόμενης ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του τραπεζικού ιδρύματος. Η επιστολή στάλθηκε στον πρόεδρο του ΔΣ. Μάλιστα, η Διοικητής καλεί τα μέλη του ΔΣ στο ενδιάμεσο διάστημα να μην λάβουν οποιαδήποτε απόφαση αφορά θέματα στρατηγικής.
Όπως εξηγεί, το αίτημα της αυτό έχει σκοπό να αποφευχθεί η δημιουργία τετελεσμένων, τα οποία θα ήταν ορθό να τύχουν χειρισμού από το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας. Η Κεντρική Τράπεζα, σύμφωνα με την Χρυστάλλα Γιωρκάτζη αναμένει την θετική ανταπόκριση των μελών στο κάλεσμά της. Σήμερα υποβλήθηκε στην Κεντρική αίτηση του Wilburn Ross για συμμετοχή του στο Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας.
Πρόκειται για τον επενδυτή που κάλυψε με 416 εκατομμύρια ευρώ μεγάλο μέρος της πρόσφατης αύξησης κεφαλαίου της Τράπεζας Κύπρου και κατέχει περίπου το 19% του μετοχικού της κεφαλαίου. Σύμφωνα με πρόσφατη οδηγία της Κεντρικής, τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των τραπεζών θα πρέπει να είναι λιγότερα από 13. Το ΔΣ της τράπεζας αριθμεί ήδη 14 και ως εκ τούτου η Διοικητής, αναφέρει ότι η αίτηση Ross δεν μπορεί να εξεταστεί.
Υ.Γ

Όϊ παίζουμε!!!!!!!!!!!!! Αυτή «κυβερνά» την Κύπρο και διατάζει ότι της πουν.     Ε. Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.