Τετάρτη, 3 Σεπτεμβρίου 2014

Η τρομοκρατική οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος» προσελκύει όχι μόνο Άραβες αλλά και νέους από την Ευρώπη…


Η τρομοκρατική οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος» προσελκύει όχι μόνο Άραβες αλλά και νέους από την Ευρώπη…Ένα νέο τρομοκρατικό δίκτυο γεννιέται
Η τρομοκρατική οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος» προσελκύει όχι μόνο Άραβες αλλά και νέους από την Ευρώπη από όλα τα οικονομικοκοινωνικά στρώματα. Μια απειλή και για τις ευρωπαϊκές χώρες.

Η Διεθνής Αμνηστία κατηγόρησε την τρομοκρατική οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος»….

για συστηματική γενοκτονία και εγκλήματα πολέμου. Μαζικές δολοφονίες, απαγωγές, βιασμοί, εθνικές εκκαθαρίσεις είναι οι πρακτικές που χρησιμοποιεί η νέα τρομοκρατική οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος» IS όπως αναφέρεται σε έκθεση της διεθνούς οργάνωσης που δημοσιοποιήθηκε σήμερα στο Λονδίνο. Εντωμεταξύ χθες το γερμανικό κοινοβούλιο ενέκρινε την αποστολή όπλων στους Κούρδους του βορείου Ιράκ με στόχο να πολεμήσουν τους τζιχαντιστές. Πρόκειται για την πρώτη άμεση αποστολή γερμανικών όπλων σε εμπόλεμη περιοχή. Ποια είναι όμως αυτή η τρομοκρατική οργάνωση και γιατί νέοι από την Ευρώπη την στηρίζουν. Ο Πέτερ Νόιμαν είναι γερμανός καθηγητής στο Kings College του Λονδίνου και διευθύνει το Διεθνές Κέντρο Ερευνών για τη Ριζοσπαστικοποίηση και την Πολιτική Βία.
«Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τη συμμετοχή σε αυτή την οργάνωση. Από τη μια υπάρχει μια προσωπική αποστολή που αφορά κυρίως νεαρούς άνδρες. Πρόκειται για περιπέτεια, αδελφικότητα, αγώνα για να φτιάξεις την μεγάλη τζιχάντ. Άνθρωποι σε 1000 χρόνια θα μιλάνε ακόμα για το πώς νεαροί άνδρες από τη Δύση βοήθησαν να χτιστεί το χαλιφάτο. Και ο στόχος είναι φυσικά να καταπολεμηθεί και η Δύση. Πρόκειται για πολλά και διαφορετικά κίνητρα, που παρακινούν όμως πολλούς νέους από την Ευρώπη».  Μαρία Ρηγούτσου (DLF, DPA)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.