Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2014

Η Γάζα περνά από τη Χαμάς στην Παλαιστινιακή κυβέρνηση

Η Φατάχ και η Χαμάς συμφώνησαν την Πέμπτη σε συνομιλίες στο Κάιρο για την ανάληψη του ελέγχου της Λωρίδας της Γάζας από την κυβέρνηση εθνικής ενότητας, την οποία στηρίζουν και οι δύο, όπως μετέδωσε η παλαιστινιακή τηλεόραση.

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, αυτή η συμφωνία αποτελούσε ένα από τα σημεία που επέμενε το Τελ Αβίβ προκειμένου να δεχτεί να συνεχιστουν οι συνομιλίες που διεξάγονται για το μέλλον της Γάζας στο Κάϊρο.
Από την πλευρά τους οι Παλαιστίνιοι συνδέουν την οποιαδήποτε συμφωνία, με την απόκτηση όχι μόνο πλήρους ελέγχου της Γάζας αλλά και ρυθμίσεων που δεν θα εμποδίζεται στο μέλλον η μεταφορά αγαθών από και προς αυτήν από τρίτες χώρες, από τις Ισραηλινές αρχές και η λειτουργία ενός λιμανιού.
http://e-dragoumanos.eu/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.