Τετάρτη, 3 Σεπτεμβρίου 2014

Τζιχαντιστές απειλούν τον Πούτιν…(Έτσι νομίζουν…)

Τζιχαντιστές απειλούν τον Πούτιν…(Έτσι νομίζουν…)Υπολογίζεται ότι περίπου 2.500 νέοι από ευρωπαϊκές χώρες συμμετέχουν στην οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος». Το προφίλ των ανθρώπων που συμμετέχουν δεν είναι σαφές. Προέρχονται από όλα τα κοινωνικοοικονομικά στρώματα και οι ηλικίες τους κυμαίνονται μεταξύ 16 και 20 χρονών.
Τη δράση της IS καταδίκασαν χθες και τα ΗΕ σε μια έκτακτη συνεδρίαση στη Γενεύη. Ενώ σήμερα στο ίντερνετ παρουσιάστηκε ένα νέο βίντεο…

της οργάνωσης με ρωσικά και γερμανικά όπλα ανάμεσά τους και παλιά ρωσικά μαχητικά. Στο βίντεο οι τζιχαντιστές απειλούν τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Ένας τζιχαντιστής φαίνεται να του λέει «Αυτά είναι τα αεροσκάφη που πούλησες στον Άσαντ. Τώρα αυτά τα μαχητικά θα επιστρέψουν για να απελευθερώσουν την Τσετσενία και τον Καύκασο».
Ο Γερμανός καθηγητής Πέτερ Νόιμαν επισημαίνει ότι πολλοί από τους νέους που επιστρέφουν από την IS αντιμετωπίζουν σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Κάποιοι ωστόσο συνεχίζουν να επιμένουν στην τρομοκρατική τους δράση. Μια άμεση απειλή για τις ευρωπαϊκές χώρες;
«Ναι, φυσικά. Το πιο σημαντικό είναι να μας γίνει συνείδηση, ότι όπως είχε συμβεί στη δεκαετία του 80 στο Αφγανιστάν, η ίδια αρχή ισχύει και εδώ. Και όπως συνέβη και στο Αφγανιστάν τη δεκαετία του 80 και 15 χρόνια αργότερα είχαμε την 11η Σεπτεμβρίου το 2001 έτσι πιστεύω κι εδώ ότι από αυτές τις εστίες κρίσης στη Συρία και στο Ιράκ θα γεννηθεί μια νέα τρομοκρατία. Ίσως δεν είναι αύριο ή μεθαύριο αλλά τα επόμενα χρόνια».
hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.