Δευτέρα, 1 Σεπτεμβρίου 2014

Το Βερολίνο στέλνει όπλα στους Κούρδους...

Μέχρι πρότινος ήταν ταμπού. Τώρα όμως το Βερολίνο αποφάσισε την αποστολή όπλων στους Κούρδους του β. Ιράκ για την καταπολέμηση του «Ισλαμικού Κράτους». Για ίδρυση κουρδικού κράτους προειδοποιεί ο Σταϊνμάιερ.
Σε έκτακτη συνεδρίαση του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου χθες το μεσημέρι (3 μμ ώρα Ελλάδος) η
καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ θα ενημερώσει τους βουλευτές και θα αιτιολογήσει την απόφαση της κυβέρνησης να αποστείλει όπλα και οπλικά συστήματα στους κούρδους του βορείου Ιράκ. Για την αντιμετώπιση της οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος» οι Κούρδοι θα λάβουν από το οπλοστάσιο του γερμανικού Ομοσπονδιακού Στρατού (Bundeswehr) 30 αντιαρματικά τύπου Milan με 500 πυραύλους, 10.000 χειροβομβίδες, 8.000 τουφέκια τύπου G3 και G36 , 40 πολυβόλα και 4.000 αλεξίσφαιρα γιλέκα, συνολικής αξίας 70 εκατομ. ευρώ.
Η εκπαίδευση των Κούρδων στα γερμανικά όπλα θα γίνει στη Γερμανία και σε περιπτώσεις που κριθεί αναγκαίο στην περιοχή γύρω από την πρωτεύουσα των κουρδικών περιοχών Ερμπίλ ή στο έδαφος τρίτης χώρας. http://www.dw.de

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.