Πέμπτη, 4 Σεπτεμβρίου 2014

Δεν κουνιέται φύλλο...Πεσμένος ο τζίρος κατά 54% στις εκπτώσεις...

Χαμηλότερες πωλήσεις σε σχέση με πέρυσι είχε το 53,9% των εμπορικών καταστημάτων την περίοδο των καλοκαιρινών εκπτώσεων, σύμφωνα με έρευνα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου.
Βάσει των στοιχείων της έρευνας, η αγοραστική κίνηση για το 31,7% των επιχειρήσεων παρέμεινε στα ίδια επίπεδα με τις περσινές θερινές εκπτώσεις, ενώ μόλις το 13,6% των εμπόρων δήλωσαν ότι είχαν αύξηση τζίρου.

Σύμφωνα πάντως με την ΕΣΕΕ, η εικόνα αυτή διαφοροποιείται ανά κλάδο, με αυτόν των καλλυντικών να παρουσιάζει ιδιαίτερη δυναμική και την υπόδηση να κινείται σε καλύτερα επίπεδα.
Ομοίως, η μείωση στις πωλήσεις δεν αφορά όλες τις επιχειρήσεις με την ίδια ένταση, αν και οι περισσότεροι έμποροι δήλωσαν μείωση άνω του 40%. Ειδικότερα, το 30,8% των επιχειρήσεων κατέγραψε πτώση τζίρου άνω του 41%, το 23,1% μείωση από 21% - 30%, το 18,8% μείωση 11% - 20%, το 13,7% μείωση 31% - 40% και το 13,7% μείωση έως 10%.
Την ίδια ώρα, οι έμποροι εμφανίζονται δυσαρεστημένοι από τις ενδιάμεσες εκπτώσεις, αφού το 73,5% πιστεύει ότι ο θεσμός δεν βοήθησε καθόλου την επιχείρηση, ενώ το 20,1% τη βοήθησε λίγο.
Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία των κατά τόπους Εμπορικών Συλλόγων, στα καταστήματα του κέντρου της Αθήνας η αγοραστική κίνηση την περίοδο των εκπτώσεων παρουσίασε πτώση από 0-10%, ενώ η κίνηση στις επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης (κέντρο) κατέγραψε μείωση της τάξης του 10-15%.
Η μεγαλύτερη πτώση τζίρου (άνω του 41) καταγράφηκε στις περιοχές της Ανδραβίδας και της Χερσονήσου, ενώ μείωση μεταξύ 31 - 40% καταγράφηκε στα εμπορικά καταστήματα της Άρτας, της Βέροιας, της Φλώρινας, της Ξάνθης και της Μεγ. Παναγιάς Χαλκιδικής. Αντιθέτως, η μεγαλύτερη αύξηση του τζίρου (21-30%) καταγράφηκε στη Νάξο.  enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.