Τρίτη, 26 Αυγούστου 2014

Τα παπαγαλάκια της ευρώπης…Γαλλική La Croix: Είναι επιτέλους καιρός να απαλλαγεί η ΕΕ από τους εθνικούς εγωισμούς και την υποκρισία…

Δεν θα πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος.
Η ΕΕ θα πρέπει να αποκαταστήσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα την ικανότητα αντίδρασής της. Γι΄ αυτό είναι επιτακτική η ανάγκη να τερματιστεί αμέσως ο προσωρινός χαρακτήρας των θεσμών της που ισχύει από τις (ευρωεκλογές της) 25 Μαΐου. Το ερχόμενο Σάββατο το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα πρέπει να συμφωνήσει, χωρίς άλλες καθυστερήσεις,
στο πως θα καλυφθούν τα πόστα».
Τη νέα τραγωδία στη Λαμπεντούζα όπου το Σαββατοκύριακο έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 18 πρόσφυγες στην προσπάθειά τους να πατήσουν σε ευρωπαϊκό έδαφος, σχολιάζει η γαλλική La Croix: «Η Ευρώπη είναι φιλελεύθερη σε πολλά πράγματα, εκτός από την υποδοχή των προσφύγων οι οποίοι προσπαθούν να αποδράσουν από τη φτώχεια ή τον πόλεμο. Είναι επιτέλους καιρός να απαλλαγεί η ΕΕ από τους εθνικούς εγωισμούς και την υποκρισία. Η γηράσκουσα Ευρώπη χρειάζεται μετανάστες για την αγορά εργασίας.
Αυτό ισχύει περισσότερο για κλάδους στους οποίους δεν θέλουν να εργαστούν οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι, όπως στον οικοδομικό, τη φροντίδα ηλικιωμένων ή στον ξενοδοχειακό. Αντί να στηρίζεται η μαύρη εργασία, θα έπρεπε να οργανωθεί καλύτερα η νόμιμη μετανάστευση».

hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.