Σάββατο, 2 Αυγούστου 2014

Όταν Γερμανικές εφημερίδες συγχαίρουν την Αργεντινή, για το θάρρος να αντισταθεί στα αρπακτικά των funds…

Η Frankfurter Rundschau σημειώνει: «Και αυτή τη φορά η χώρα θα υποφέρει, και πάλι οι οικονομικά αδύναμοι θα υποφέρουν περισσότερο από όλους. Ωστόσο κάποια πράγματα έχουν αλλάξει.
Μπορεί η οικονομία να μην είναι τόσο εύρωστη όσο θέλει να πιστεύει η πρόεδρος της χώρας, μπορεί ο πληθωρισμός να είναι μεγαλύτερος από όσο υποδεικνύουν οι επίσημες παραδοχές, μπορεί να συρρικνώνονται τα συναλλαγματικά αποθέματα, αλλά....
η Αργεντινή έχει σταθεροποιηθεί σε σημαντικό βαθμό υπό τη διακυβέρνηση της Κίρχνερ. Το νεοφιλελεύθερο ξεπούλημα του Κάρλος Μένεμ έχει αντιστραφεί με αποτέλεσμα το κράτος να μπορεί και πάλι να αναλάβει δράση. Η χώρα έχει βρει ισχυρούς συμμάχους στη Βραζιλία, την Κίνα, τη Βενεζουέλα, που μπορούν να βοηθήσουν. Η κυβέρνηση έχει μία πραγματική ευκαιρία να αντισταθεί στα αρπακτικά των funds και στους εκβιασμούς τους. Και δεν μπορεί παρά να τη συγχαρεί κανείς για το θάρρος που επιδεικνύει, να αξιοποιήσει την ευκαιρία αυτή».
Και η Tageszeitung του Βερολίνου εγκωμιάζει την τακτική της Αργεντινής:
«Η Αργεντινή επέλεξε τον δρόμο που εμπεριέχει μικρότερο ρίσκο. Οι εταιρίες αξιολόγησης κάνουν λόγο για «χρεοκοπία» και αυτό θα ήταν οδυνηρό, εάν η Αργεντινή πραγματικά δεν είχε χρήματα. Όμως η Αργεντινή μπορεί και θέλει να πληρώσει- δεν θέλει όμως να πληρώσει τους κερδοσκόπους που δικαίως αποκαλούνται «αρπακτικά» και που θεωρούν αυτονόητο δικαίωμά τους να βγάζουν κέρδος 1.600% επικαλούμενοι την απόφαση ενός δικαστηρίου στη Νέα Υόρκη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.