Σάββατο, 9 Αυγούστου 2014

«Ξύπνησε» ο Βενιζέλος… και σήκωσε το τηλέφωνο…

«Να συμφωνηθεί μόνιμη εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας», είπε στον Αλ Μάλκι ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών
Έκκληση για μόνιμη εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας απηύθυνε ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, στον Παλαιστίνιο ομόλογό του, Ριάντ Αλ Μάλκι, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο άντρες....


Ειδικότερα, ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης εξέφρασε στον Αλ Μάλκι, ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία στη Λατινική Αμερική, την έντονη ανησυχία του για τη διακοπή της κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γαζας, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη οι δύο πλευρές να συμφωνήσουν άμεσα σε μια μόνιμη εκεχειρία και να επιστρέψουν στο τραπέζι των ειρηνευτικών συνομιλιών, προκειμένου να τερματιστεί η αιματοχυσία και η ανθρωπιστική κρίση.
Στη συνέχεια ενημέρωσε τον Παλαιστίνιο υπουργό για την απόφαση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, ποσού ύψους πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ, μέσω της UNRWA, για την ανακούφιση της κατάστασης στη Γάζα και επανέλαβε την πρόθεσή της Ελλάδας να φιλοξενήσει και να περιθάλψει Παλαιστίνιους τραυματίες, ιδίως παιδιά.
Ο Ρ. Αλ Μάλκι ευχαρίστησε και ζήτησε από τον κ. Βενιζέλο η Ελλάδα να συνεχίσει να στηρίζει την αιγυπτιακή πρωτοβουλία και τις επαφές που γίνονται στο Κάιρο, με άμεσο στόχο την επανάληψη της κατάπαυσης του πυρός. Οι δύο υπουργοί συζήτησαν, επίσης, για την επιστολή που πριν λίγες ημέρες απηύθυνε ο Παλαιστίνιος υπουργός στους ευρωπαίους ομολόγους του και συνέπεσαν στην άποψη ότι είναι προτιμότερο να υπάρξει μια κοινή ευρωπαϊκή απάντηση σε αυτήν. 

hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.