Παρασκευή, 29 Αυγούστου 2014

ΜΑΘΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΠΡΟΣ ΚΥΡΙΟ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ...

Κύριοι πατριώτες του ΣΥΡΙΖΑ (όχι οι άλλοι υπογραφάκηδες για τον εκτουρκισμό της Κύπρου) ,
Ακούω τον κ. Δραγασάκη και διαπιστώνω ότι τα έχει χαμένα (συγνώμη για την έκφραση). Ή προσποιείται ότι τα έχει χαμένα αναφέροντας διάφορες αοριστολογίες για την ανάκαμψη της οικονομίας.
Έτσι έστω και μη ων οικονομολόγος,
θέλω να τον βοηθήσω κάνοντας του μάθημα οικονομίας που στηρίζεται μόνον στη λογική. Τον παρακαλώ λοιπόν να σημειώσει τα κατωτέρω και να αφήσει τις πονηρές αοριστολογίες του στα μνημονιακά κανάλια.
Απαιτούνται κύριε Δραγασάκη, τα εξής κατωτέρω βασικά τέσσερα γ ια να ανακάμψει η οικονομία μας. Σημειώστε τα παρακαλώ:
Απαιτείται μεγάλο κούρεμα του χρέους ώστε να γίνει βιώσιμο.
Απαιτείται δίκαιο φορολογικό σύστημα ΜΕ ΕΝΑΝ ΕΝΙΑΙΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ φορολογικό συντελεστή.
Που και την επενδυτικότητα θα ευνοεί και δίκαιο θα είναι αφού ο καθένας πληρώνει ανάλογα με τα εισοδήματα του.
Η λαϊκίστικη κλοπή των «πλουσίων» με 40% και 50% και 60% συντελεστές δεν είναι τίποτε άλλο από ληστρική κλοπή από το κράτος, και είναι αντικίνητρο για κάθε επιχειρηματία.
Απαιτείται ρευστό στην αγορά, για να αρχίσει να επανέρχεται η οικονομία στη παλιά της μορφή.
Αυτό, εκτός από τη μείωση της φορολογίας με ένα σταθερό συντελεστή (θα εκπλαγούν τότε που θα υπάρχουν για διαφόρους λόγους περισσότερα φορολογικά έσοδα),
θα πρέπει να γίνει και σταδιακή επαναφορά των κλαπεισών συντάξεων και των μισθών.
Με τα αυξημένα έσοδα που θα έχει σταδιακά κράτος από το ρευστό στην αγορά (θέσεις εργασίας φορολογικά έσοδα κτλ) λόγω της μείωσης της φορολογίας και του περισσότερων διαθεσίμων από το κράτος λόγω του κουρέματος του χρέους.
Και ένα τελευταίο μέτρο που ούτε καν το ψελλίζει ο κ. Δραγασάκης, είναι κάποιο είδος σεισάχθειας και από το κράτος και από τις τράπεζες.
Χωρίς τα ανωτέρω, όλα μαζί, μόνον ηθελημένα αιθεροβάμονες (ήτοι νεοταξικοί «πατριώτες») αναμένουν ανάπτυξη και σωτηρία της Ελλάδας με τις διαβόητες «αναδιαρθρώσεις» ήτοι δηλαδή κυρίως τη δήμευση του εθνικού και ιδιωτικού πλούτου
Στη διάθεση του κ. Δραγασάκη για οποιαδήποτε διευκρίνιση.
Ευριπίδης Μπίλλης
Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ
και από ανάγκη, πρακτικός οικονομολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.