Τρίτη, 5 Αυγούστου 2014

Και άλλα λεφτά στους «φτωχούληδες του Θεού»…τις ελληνικές τράπεζες…

Οι τέσσερις μεγάλες ελληνικές τράπεζες μάλλον θα χρειαστούν μεγαλύτερη στήριξη μετά τη νέα ανακεφαλαιοποίησή τους, υποστηρίζει η οικονομική επιθεώρηση Handelsblatt σε ανταπόκρισή της από την Αθήνα.
Η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι τα «κόκκινα δάνεια» στην Ελλάδα φτάνουν πλέον τα 77 δισεκατομμύρια ευρώ και οι τράπεζες φοβούνται ότι

θα επιβαρύνουν περαιτέρω τους ισολογισμούς τους. Γι” αυτό, σημειώνει, γίνονται διαπραγματεύσεις ώστε να βρεθεί λύση στο πρόβλημα και διατυπώνονται πολλές σχετικές προτάσεις, όπως για παράδειγμα ένα κούρεμα στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.
Από την άλλη πλευρά δεν λείπουν και εκείνοι που απλώς προφασίζονται αδυναμία εξυπηρέτησης προκειμένου να ξεφορτωθούν τα δάνειά τους, υποστηρίζει η εφημερίδα, επικαλούμενη τραπεζικές πηγές.
Επειδή λοιπόν οι τράπεζες φοβούνται τα μελλοντικά ρίσκα, εκταμιεύουν όλο και λιγότερα δάνεια προς τις επιχειρήσεις, κάτι που προκαλεί έλλειψη ρευστότητας, άρα πτώχευση για όλο και περισσότερες επιχειρήσεις, άρα νέα «κόκκινα δάνεια». Πρόκειται για έναν φαύλο κύκλο, τονίζει η οικονομική επιθεώρηση Handelsblatt.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.