Κυριακή, 24 Αυγούστου 2014

Το αίμα νερό δε γίνεται…Η Γερμανία στηρίζει τους Νεοναζί της Ουκρανίας

Υπέρ μιας διπλωματικής λύσης του ουκρανικού, που θα προβλέπει διμερή εκεχειρία, τάχθηκε στο Κίεβο η Άγκελα Μέρκελ, προσφέροντας στην Ουκρανία πιστωτικές εγγυήσεις ύψους 500 εκατ. ευρώ.
«Η εδαφική ακεραιότητα και η ευημερία της Ουκρανίας είναι σημαντικός στόχος της γερμανικής πολιτικής», τόνισε η καγκελάριος, μετά τη συνάντησή της με τον ουκρανό πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο. Η Άγκελα Μέρκελ εξέφρασε επίσης ..

την πρόθεση της γερμανικής κυβέρνησης να αναλάβει πιστωτικές εγγυήσεις ύψους 500 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία υποδομών που αφορούν κυρίως την ενεργειακή τροφοδοσία της Ουκρανίας. Άλλα 25 εκατ. ευρώ θα διατεθούν σε υποδομές για τους πρόσφυγες. Για τον τερματισμό της σύγκρουσης στην ανατολική Ουκρανία, η γερμανίδα καγκελάριος θεωρεί απαραίτητη μια εκεχειρία που θα γίνει αποδεκτή και από τις δύο πλευρές, όπως τόνισε.
Η Γερμανία «είναι ένας ισχυρός φίλος της Ουκρανίας».
«Η εδαφική ακεραιότητα και η ευημερία της Ουκρανίας είναι σημαντικός στόχος της γερμανικής πολιτικής», τόνισε η καγκελάριος
Από την πλευρά του, ο ουκρανός πρόεδρος επανέλαβε ότι η χώρα του επιμένει στο ειρηνευτικό σχέδιο που έχει αποφασίσει. «Ο πόλεμος δεν συνιστά επιλογή μας, αλλά μας επεβλήθη από έξω», τόνισε ο Πέτρο Ποροσένκο, προσθέτοντας ότι συζήτησε με την Άγκελα Μέρκελ σχέδια για την ανάπτυξη των υποδομών στην ανατολική Ουκρανία και κυρίως στις περιοχές των ταραχών. «Θέλω να τονίσω ότι η Άγκελα Μέρκελ γνωρίζει όσο κανείς άλλος τα προβλήματα, με τα οποία είναι αντιμέτωπη η Ουκρανία», είπε ο Ποροσένκο, επισημαίνοντας ότι η Γερμανία «είναι ένας ισχυρός φίλος της Ουκρανίας». Σε σχετική ανακοίνωση της ουκρανικής προεδρίας υπογραμμίζεται η καλή επικοινωνία μεταξύ των δύο ηγετών και διευκρινίζεται ότι Μέρκελ και Ποροσένκο συνομίλησαν τους τελευταίους δύο μήνες «περίπου 20 φορές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.