Παρασκευή, 15 Αυγούστου 2014

Ο λόγος του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου στην Μονή Παναγίας Σουμελά, 15 Αυγ. 1998 και ....η ανία του Προέδρου Κ. Στεφανόπουλου.


Ο λόγος του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου στην Μονή Παναγίας Σουμελά,  15 Αυγ. 1998 και ....η ανία του Προέδρου Κ. Στεφανόπουλου.

Οι ενοχλήσεις και τα πολιτικά "καμώματα" στην Μονή Παναγίας Σουμελά  (15-08-1998) κι' από πάνω ....και  οι προσβλητικές δηλώσεις του κ. Π. Κουναλάκη στο πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου, κόντρα στο θρησκευτικό και πατριωτικό συναίσθημα της  κοινωνίας ....και τη λαϊκή συνείδηση.Προφητικός ο λόγος-μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Χριστόδούλου.

 ΔΙΑΒΆΣΤΕ:  "Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ" 18-08-1998 -  ΦΩΤΟ 1

"Η παταγώδης αποτυχία των πολιτικών να εγκαθιδρύσουν κοινωνίες υποτυπώδους δικαιοσύνης, η κατάρρευση των ιδεολογιών, η πλήρης υποταγή κάθε κοινωνικής δομής και θεσμού στους ανελέητους νόμους της αγοράς και του ανταγωνισμού απειλούν με εξαφάνιση τους αδύναμους ...."   σημείωνε "προφητικά",  μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος.


- Η ανία -ή ο πονοκέφαλος- του Προέδρου Στεφανόπουλου και η αμηχανία του Κ. Καραμανλή ....που πήγαν να τιμήσουν(!) την Παναγία στις δεκαπέντε Αυγούστου του 1998, είναι εμφανή στην φωτογραφία.

 ΔΙΑΒΆΣΤΕ:  "Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ" 18-08-1998 -  ΦΩΤΟ 2

 "Βαθύτατα προβληματισμένος δείχνει ο  Πρόεδρος της Δημοκρατίας K. Στεφανόπουλος κατά τη διάρκεια των εορταστικών τελετών στη μονή της Παναγίας Σουμελά. Ενδεχομένως να τον έχουν ταράξει όσα άκουσε εκείνο το διήμερο από τον εμφανώς ευδιάθετο Αρχιεπίσκοπο    Xριστόδουλο. «Πιστεύουμε στις Μεγάλες Iδέες», δήλωσε ο  Αρχιεπίσκοπος και προσδιόρισε πώς τις εννοεί. Απηύθυνε «Mολών λαβέ» προς τη «βάρβαρη Aνατολή», όπως τη χαρακτήρισε, υπογράμμισε ότι «ευλογούμε τα όπλα τα ιερά όταν η στιγμή το επιτάσσει και οι καιροί το επιβάλλουν» και κατέληξε, υπογραμμίζοντας την πίστη του ότι «ο Θεός θα αξιώσει κάποτε τον προκαθήμενο της Εκκλησίας ως επικεφαλής του Ελληνισμού να βάλει το κλειδί στην πόρτα της Παναγίας της Σουμελιώτισσας (σ.σ. στον Πόντο)...». Λίγο–πολύ σαφής η πρόταση του κ. Xριστοδούλου για την εξωτερική πολιτική της χώρας.
H κυβέρνηση πάντως μάλλον πρέπει να ανησυχήσει κάπως περισσότερο από όσο έδειξαν οι δηλώσεις του υπουργού Άμυνας...."
Γ.Δη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.