Κυριακή, 20 Ιουλίου 2014

Το «success» story της Ελλάδας…σε στάση λεωφορείων στο Λονδίνο…(με photoshop)

Η εικόνα της διαφήμισης σε στάση του λεωφορείου έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο. Σε μόλις 13 γραμμές, η διαφήμιση περιγράφει την τραγική κατάσταση στην Ελλάδα από την οικονομική κρίση. Ο δημιουργός της διαφήμισης δεν είναι γνωστός, ωστόσο πιστεύεται ότι ανήκει στις ευρω-σκεπτικιστές της Βρετανίας.
Ο στόχος τους είναι να δείξει στον κόσμο την κατάσταση μιας χώρας που ανήκει σήμερα στη ζώνη του ευρώ.
Τα διαφήμιση αναφέρει:

Ελλάδα 2014
1) 1.000.000 άτομα έχασαν τη δουλειά τους
2) το 30% των επιχειρήσεων έχουν κλείσει
3) 38% μείωσης των μισθών
4) 45% μείωση της σύνταξης
5) 25% μείωση του ΑΕΠ
6) μείωση κατά 30% στο εισόδημα των νοικοκυριών
7) Αύξηση 42,8% της παιδικής θνησιμότητας
8) Αύξηση της ανεργίας 190,5%
9) Αύξηση 272,7% του ποσοστού της κατάθλιψης
10) 35,5% αύξηση του δημόσιου χρέους
11) Μείωση 84,3% στην οικοδομική δραστηριότητα
12) Αύξηση 98,2% στο ποσοστό φτώχειας
13) 2 άνθρωποι αυτοκτονούν κάθε μέρα
Η διαφήμιση σε αρκετές στάσεις λεωφορείων στο Λονδίνο, περιγράφει τι πραγματικά συμβαίνει στην Ελλάδα. Είναι πραγματική; είναι ψεύτικη; Ψάχνοντας και βλέποντας προσεκτικά την φώτο...είδαμε ότι κάποιος το έχει κάνει με Photoshop

hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.