Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2014

Μπάχαλο το συμβούλιο κορυφής…Ρέντσι: την επόμενη φορά στείλτε.. SMS μην ταξιδεύουμε τζάμπα..

Διαμάχη ξέσπασε κυρίως με αφορμή την πρόταση της Ιταλίας να αναλάβει διάδοχος της Κάθριν Άστον στο πηδάλιο της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ η ιταλίδα υπουργός Εξωτερικών Φρεντερίκα Μοργκερίνι. Ναι μεν, όπως είπε αργότερα ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, οι «28» συμφώνησαν στο να δοθεί το αξίωμα σε πολιτικό από σοσιαλιστικό κόμμα, αλλά οι χώρες της ανατολικής Ευρώπης διαφώνησαν με το πρόσωπο, διότι θεωρούν τη Μοργκερίνι φιλικά προκείμενη στους Ρώσους περισσότερο από όσο θα ήθελαν.
Ενδοιασμοί για το κατά πόσο διαθέτει σχετική εμπειρία εκφράστηκαν και από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Ο Ματέο Ρέντσι δεν έκρυψε την απογοήτευσή του, επιτέθηκε μάλιστα εναντίον του πρόεδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπέι.
«Η συνάντηση θα μπορούσε να ήταν πιο αποτελεσματική, αν υπήρχε καλύτερη οργάνωση», τόνισε στη συνέντευξη τύπου ο Ρέντσι.
«Είπα στον Ρομπέι, την επόμενη φορά να μας στείλει με SMS εάν υπάρχει συμφωνία για να μην κάνουμε τζάμπα το ταξίδι». Ο ίδιος ο Ρομπέι αρκέστηκε να πει ότι «υπήρξε ατυχία, αλλά η κατάσταση δεν είναι καθόλου δραματική». Η καγκελάριος Μέρκελ από την πλευρά της αποδραματοποίησε την κατάσταση λέγοντας ότι «ήταν σημαντικό να γίνει μια πρώτη συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων». Και πρόσθεσε με το βλέμμα στραμμένο στη συνάντηση της 30ής Αυγούστου ότι «είμαι πεπεισμένη ότι θα καταλήξουμε σε αποφάσεις». Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε ότι δεν έγιναν συζητήσεις σε βάθος για πρόσωπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.