Τετάρτη, 23 Ιουλίου 2014

Να συλληφθούν άμεσα – Μας κοροϊδεύουν ψιλό γαζί – Βγάζουν λανθασμένα τα μέτρα κι όμως τα εφαρμόζουν πιστά!!!

Ελληνική Κυβέρνηση και ΔΝΤ μας κοροϊδεύουν ασύστολα… Σκόπιμα και δόλια… Κάποιος πρέπει να τους… μαζέψει άμεσα αφού η συνέχιση αυτής της συνεργασίας οδηγεί τη χώρα σε μόνιμη καταστροφή και ισόβια φυλάκιση στα χέρια των «αρπακτικών» της Νέας Τάξης Πραγμάτων. 
Δεν γίνεται, νοήμονες άνθρωποι, να παραδέχονται δημόσια πως τα μέτρα και οι πολιτικές που ασκούνται είναι λανθασμένες και την ίδια ώρα να δίνουν κυριολεκτικά μάχη για την περαιτέρω διατήρηση αλλά αύξηση τους. Είναι επικίνδυνοι…

Αναφέρει λοιπόν το ΔΝΤ στην τελευταία έκθεση του πως η έως τώρα εσωτερική υποτίμηση στην Ελλάδα (τι πως που; Αφού η κυβέρνηση δεν έχει μιλήσει για καμιά εσωτερική υποτίμηση αλλά για συνεχή ανάπτυξη και ευημερία) έχει γίνει κυρίως μέσω περικοπών θέσεων εργασίας και συρρίκνωσης της εσωτερικής ζήτησης και όχι μέσω διαρθρωτικών αλλαγών, που θα μπορούσαν να αυξήσουν την παραγωγικότητα.
Το ΔΝΤ επισημαίνει πως οι ελλειμματικές χώρες της ευρωζώνης εφάρμοσαν επίπονες εξωτερικές και εσωτερικές προσαρμογές, ακολουθώντας στρατηγικές εσωτερικής υποτίμησης. Όπως τονίζεται, η προώθηση μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας στην Ελλάδα και στις υπόλοιπες «ελλειμματικές» οικονομίες της ευρωζώνης είναι αναγκαία, όχι όμως απαραίτητα μέσω απελευθέρωσης των μισθών προς τα κάτω. Κι αυτό γιατί, όπως σημειώνουν, η απελευθέρωση στις μειώσεις μισθών θα μπορούσε να επιταχύνει την προσαρμοστικότητα στην αγορά εργασίας και να συμβάλλει στη μείωση της ανεργίας, αλλά η πτώση των εισοδημάτων θα έπληττε τη ζήτηση και την επιστροφή της «εσωτερικής ισορροπίας» στις χώρες του ευρωνότου.
Αντίθετα, οι αναλυτές προτείνουν τη μείωση των φόρων που παρακρατούνται από μισθούς, και συνεπώς την αύξηση των καθαρών αποδοχών, αλλά και την παράλληλα αύξηση των φόρων στην κατανάλωση.
Ζήτω η σκοπιμότητα και δολιότητα… Ζητούν μέσω των εκθέσεων αλλά στην πράξη δεν εφαρμόζουν το παραμικρό, αφού ζητούν συνεχώς νέα και πιο σκληρά μέτρα. Εκτός και αν οι της Τρόικα ζητούν πραγματικά την εφαρμογή τους, αλλά η κυβέρνηση σκόπιμα (για την ικανοποίηση των δικών της συμφερόντων) προβαίνει σε ολοένα και πιο σκληρές οικονομικές πολιτικές. Ποιος λέει αλήθεια; Το ΔΝΤ, η Κυβέρνηση; Κανείς εκ των δύο; Η αλήθεια είναι πως και οι δύο πλευρές παίζουν το δικό τους παιχνίδι πάντα σε βάρος της Ελλάδας. Θέλουν να εφαρμόζονται τα πάντα, ωστόσο το σχέδιο είναι να περνούν ωραιοποιημένα στον λαό. Παράλληλα το σχέδιο είναι να γίνονται αναφορές και σε παραδοχές λάθους έτσι ώστε σκόπιμα να δημιουργείται διχασμός στον κόσμο.
Πάμε άλλη μία φορά… Οι αναλυτές του ΔΝΤ σημειώνουν πως η έως τώρα εσωτερική υποτίμηση στην Ελλάδα έχει γίνει «κυρίως» μέσω περικοπών θέσεων εργασίας και συρρίκνωσης της εσωτερικής ζήτησης, κι όχι μέσω διαρθρωτικών αλλαγών, που θα μπορούσαν να αυξήσουν την παραγωγικότητα και να ανακατανείμουν τους εργαζόμενους σε εξαγωγικούς κλάδους της οικονομίας. Η πρόοδος στον τομέα των διαρθρωτικών αλλαγών ήταν περιορισμένη, επισημαίνεται στην έκθεση και σημειώνεται πως «οι εξαγωγές ανέκαμψαν αλλά ο μεταποιητικός τομέας παραμένει μικρότερος από τα προ κρίσης επίπεδα».
Κι όμως στην πράξη ζητούν νέα μέτρα, νέες περικοπές μισθών και συντάξεων, νέο ψαλίδι σε κοινωνικές παροχές. Και η ελληνική κυβέρνηση, που επίσης παραδέχεται τη λάθος πολιτική (είχε μαλλιάσει η γλώσσα του Αντώνη Σαμαρά προτού αναλάβει την εξουσία), σιγοντάρει με τον δικό της δόλιο τρόπο. Να συλληφθούν άμεσα – Μας κοροϊδεύουν ψιλό γαζί…. Είναι επικίνδυνοι μέχρι τελευταίας ρανίδος του αίματος τους.

hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.