Παρασκευή, 4 Ιουλίου 2014

Πιέζει η τρόϊκα τους υπαλλήλους της, την κυβέρνηση, για επιτάχυνση των Πλειστηριασμών…

Για επιτάχυνση των Πλειστηριασμών προκειμένου να ανακοπεί η αυξητική πορεία των ληξιπρόθεσμων χρεών, πιέζει την Κυβέρνηση η τρόικα.

Το ποσό των χρεών αυτών έχει φτάσει στα 66,37 δις ευρώ, με τις οφειλές να αυξάνονται με ρυθμό πάνω από 1 δις ευρώ το μήνα. Περίπου 3.000.000 πολίτες φαίνεται πως έχουν χρέη, την ώρα
που η τρόικα πιέζει για την άμεση λήψη των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης (κατασχέσεις).
Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εξετάζει τρόπους για να εισπράξει έσοδα από τους πλειστηριασμούς ακινήτων σε μια «νεκρή» ουσιαστικά κτηματαγορά, την ώρα που η διατήρηση σε υψηλά επίπεδα των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων δημιουργεί στρεβλώσεις.
Σύμφωνα με νόμο του 2008, η ελάχιστη τιμή εκκίνησης δεν μπορεί να είναι χαμηλότερη από την αντικειμενική αξία. Αναπόφευκτα, οι πλειστηριασμοί κηρύσσονται άγονοι, μιας και οι αντικειμενικές αξίες είναι στα ύψη για φοροεισπρακτικούς λόγους. Μετά από δύο άγονους πλειστηριασμούς, η εφορία έχει το δικαίωμα να ζητήσει μέσω του δικαστηρίου τη μείωση της τιμής εκκίνησης του ακινήτου που «βγαίνει στο σφυρί».
Πληροφορίες του υπουργείου Οικονομικών, αναφέρουν ότι το θα προταθεί στην τρόικα η θέσπιση ελάχιστης τιμής ίσης με τα 2/3 της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου. Επίσης, θα προταθεί ο αρχικός πλειστηριασμός να γίνεται στο 100% της αντικειμενικής αξίας και εάν κηρυχθεί άγονος, το ποσοστό να μειώνεται στο 1/3 και χωρίς δικαστική απόφαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.