Σάββατο, 26 Ιουλίου 2014

Καταγγελίες ΣΟΚ Κ. Μαρκόπουλου..Κατηγορεί Σαμαρά για εθνική παράδοση και παραβίαση του Συντάγματος..


1. Κατηγορείτε την κυβέρνηση για την εφαρμογή του Μνημονίου. Η εναλλακτική ποια είναι; Οι δανειστές απειλούν ότι αν δεν εφαρμοστεί το Μνημόνιο θα σταματήσει η χρηματοδότηση και θα βγει η χώρα από το ευρώ;

Η ατυχία της χώρας δεν είναι η δεινή οικονομική κρίση, αλλά ότι οι κυβερνόντες δημιούργησαν τις συνθήκες ώστε «οι δανειστές να την έχουν στο χέρι και να τη χορεύουν όπως αυτοί θέλουν».

Αυτήν την απίστευτη εθνική παράδοση την μοιράζονται σε ευθύνη ο ΓΑΠ, ο Παπαδήμος και ο Σαμαράς με συγκολλητική ουσία τον Βενιζέλο και τον Κουβέλη. Όμως, εξαρχής, τίποτα από όσα συμφωνήθηκαν για τον δανεισμό της χώρας δεν έχουν σχέση με Ευρωπαϊκή Αλληλεγγύη. Οι δανειστές με συνεχείς αρνητικές δηλώσεις, απομακρύνουν τις απαραίτητες επενδύσεις και κρατούν τη χώρα δέσμια. Και η νέα τρικομματική κυβέρνηση έπεσε στην ίδια παγίδα με την προηγούμενη. Η λύση είναι μόνο μία: άμεση εθνική συμφωνία για άρνηση του Μνημονίου.....


3. Εκτιμάτε ότι μπορεί να σημειωθεί κοινωνική έκρηξη λόγω των μέτρων;

Τη θεωρώ βέβαιη. Η ελληνική οικογένεια καταπιέζεται αφόρητα όπως συνέβαινε στα κομμουνιστικά καθεστώτα. Οι αμοιβές είναι χαμηλές, το κοινωνικό κράτος αδύναμο και ανάλγητο, η μικροιδιοκτησία σε διωγμό ενώ απλόχερα μοιράζονται προνόμια σε Τράπεζες και πολυεθνικές αλυσίδες, οι διεκδικήσεις λοιδορούνται και η κυβέρνηση παραβιάζει το Σύνταγμα προς εφαρμογή του Μνημονίου. Το κράτος είναι συγχρόνως ο μεγαλύτερος εκμεταλλευτής και ο χειρότερος κακοπληρωτής. Όλα αυτά καταρρακώνουν τη μεσαία τάξη που εξαθλιώνεται και τους νέους που υποχρεώνονται να μεταναστεύουν. Όταν ο συντηρητικός οικογενειάρχης εκραγεί δεν «μαζεύεται» αν δεν πάρει πίσω τουλάχιστον όσα χρειάζεται για να ζήσει αξιοπρεπώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.