Ταμήλος :" Το ρεύμα δεν είναι κοινωνικό αγαθό μπορούμε να ζήσουμε και με τη λάμπα πετρελαίου"!

Την ημέρα που κατατίθεται το νομοσχέδιο στη Βουλή για τη “μικρή” ΔΕΗ και ενώ οι εργαζόμενοι προχωρούν σε κινητοποιήσεις κόντρα στα σχέδια ιδιωτικοποίησής της ο βουλευτής της ΝΔ Μιχάλης Ταμήλος βγήκε δημόσια και είπε ότι δεν θεωρεί κοινωνικό αγαθό το ρεύμα ενώ ούτε λίγο ούτε πολύ μας προτείνει να ανάβουμε λάμπες πετρελαίου για να έχουμε φως στο σπίτι μας.

Nα σημειώσουμε ότι η ΝΔ δεν έχει αποδοκιμάσει την δήλωση, άρα μέχρι να συμβεί αυτό, την υιοθετεί, αφού πρόκειται για στέλεχος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος που μάλιστα στον πρόσφατο ανασχηματισμό φερόταν ως υπουργοποιήσιμος.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega είπε ότι:  

“Κοινωνικό αγαθό είναι μόνο το νερό. Τίποτα άλλο. Μπορείς να ζήσεις και χωρίς ενέργεια. Μπορείς να πας σε ένα χωριό και να ζεις με τη λάμπα που ανάβαμε παλιά, δεν χρειάζεται το ρεύμα να το έχεις πάντα. Άρα λοιπό το ρεύμα δεν είναι κοινωνικό αγαθό”.
Τόσο σχετικός είναι με το θέμα της ΔΕΗ που δεν ξέρει κάν ότι η ηλεκτρική ισχύς μετριέται σε watt (βατ) και όχι σε Gigabyte! “Από τα 17 δις που είναι η ισχύς, η ΔΕΗ παράγει μόνο τα 10 Gigabyte” είπε ο βουλευτής της ΝΔ.

defencenet.gr

Σχόλια