ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΙΚΡΗ ΔΕΗ

Κύριοι Βουλευτές,
Σταματήστε το έγκλημα εκχώρησης σχεδόν δωρεάν για λίγα εκατομμύρια του Εθνικού πλούτου σε ξένους. Για να «φτηνύνει» το ρεύμα όπως γελοιωδώς έλεγε και σήμερα φωνασκών ο Βουλευτής της ΝΔ Σκρέκας.
Δεν γίνεται για να φτηνύνει το ρεύμα. Είναι το πρώτο βήμα για να ξεπουληθεί και όλη η ΔΕΗ.
Για να έχουμε θα πουν ψευδώς πάλιν στο μέλλον οι απατεώνες νεοταξικοί, ακόμα φτηνότερο δήθεν ρεύμα.

Ψεύδονται ασύστολα εφαρμόζοντες το υπό του αγαπητού Αδώνιδος ειλικρινές λεχθέν:
«Αδωνις Γεωργιαδης, τo κρατος να μην εχει τιποτα, τίποτα....»
Δείτε κατωτέρω πλήρη ανάλυση της εν εξελίξει νεοταξικής απάτης να δωρίζεται ο πλούτος των Ελλήνων.
Ευριπίδης Μπίλλης
ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ
1. Δημιουργείται «θυγατρική της ΔΕΗ:
«Προβλέπει τη δημιουργία μιας νέας εταιρείας, 100% θυγατρικής της ΔΕΗ, στην οποία θα εκχωρηθεί το 30% του παραγωγικού δυναμικού της Επιχείρησης και του πελατολογίου της».
2. Η θυγατρική ξεπουλιέται:
«Η Μικρή ΔΕΗ θα διατεθεί μέσω διεθνούς διαγωνισμού σε ιδιώτες επενδυτές».
3. Στη θυγατρική δίδεται τζάμπα καύσιμο:
Με την πώληση εταιρείας δίνεται για πρώτη φορά η δυνατότητα πρόσβασης τρίτων στο φθηνό μείγμα ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ (λιγνίτες και νερά) και δημιουργούνται οι βάσεις πραγματικού ανταγωνισμού τόσο στον τομέα της παραγωγής όσο και της εμπορίας.
4. Τζάμπα καύσιμο. Όλα. Ο πλούτος των υδροηλεκτρικών έργων (τεράστιων φραγμάτων κτλ) που πλήρωσε ο Ελληνισμός με το αίμα του χαρίζεται τζάμπα σε μία ξένη εταιρεία. Επίσης τεράστια λιγνιτικά αποθέματα αξίας όσο το χρέος της Ελλάδας (θα επανέλθουμε):
«Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το νομοσχέδιο, στη Μικρή ΔΕΗ θα εισφερθεί παραγωγικό δυναμικό συνολικής ισχύος 2.768 MW.
Από αυτά, τα 1.380 MW είναι λιγνιτικά και προέρχονται από τις δύο μονάδες Αμυνταίου (600 MW), τη μονάδα Μελίτη 1 (330 MW) και την άδεια παραγωγής Μελίτη 2 (450 MW). Τα 903 MW είναι υδροηλεκτρικά και προέρχονται από το συγκρότημα του Νέστου, τον υδροηλεκτρικό σταθμό Πουρνάρι 1 και 2 και της μικρής ισχύος υδροηλεκτρικές μονάδες Αγρας και Εδεσσαίος, ενώ τα 485 MW προέρχονται από τη μονάδα φυσικού αερίου της Κομοτηνής.»
5. Χαρίζονται τεράστια ορυχεία. Χαρίζεται η Ελλάδα σε ξένους:
«Σε ό,τι αφορά τα ορυχεία, στη νέα εταιρεία περνούν αυτά του Αμυνταίου, συμπεριλαμβανομένων και των Λακκιάς, Κλειδιού και Κομνηνών, των λόφων Μελίτης και της Βεύης.»
6. Χωρίς να ερωτηθούν μεταβιβάζονται οι πελάτες στη ξένη εταιρεία:
«Σε ό,τι αφορά το πελατολόγιο της νέας εταιρείας, το νομοσχέδιο προβλέπει ότι θα μεταβιβαστεί κατ’ αναλογία το 30% των συμβάσεων παροχής ηλεκτρικής ενέργειας χωρίς τη συγκατάθεση των πελατών της ΔΕΗ»
7. Απάτη και κοροϊδία η δήθεν επιθετική πολιτική της Σαμαρικής ΔΕΗ (το ΔΣ είναι του Σαμαρά και των λοιπβων νεοταξικών αστέρων) . Όπως τώρα υπακούουν πειθήνια και ξεπουλούν την ΔΕΗ θα συνεχίσουν να την υπονομεύουν για να ξεπουληθεί όλη:
«Η νέα εταιρεία θα προμηθεύει τους πελάτες της σύμφωνα με τους όρους που προβλέπονταν για διάστημα 4 μηνών, ενώ η ΔΕΗ για διάστημα 6 μηνών δεν θα έχει δικαίωμα επιθετικής πολιτικής για την επαναπροσέλκυση των πελατών της.»
8. Θα «μαγειρευτεί» από την κυβέρνηση (προφανώς με «κατάλληλα» κριτήρια) το ποιοι πελάτες θα δοθούν στη νέα εταιρεία:
«Οι συμβάσεις προμήθειας που θα παραχωρηθούν στη νέα εταιρεία θα προσδιοριστούν με απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΗ που θα στηριχθεί σε μελέτη εμπειρογνωμόνων. Θα ληφθούν υπόψη όλες οι κατηγορίες καταναλωτών, καθώς και στοιχεία της οικονομικής τους συμπεριφοράς (κακοπληρωτές, καλοπληρωτές κ.λπ.)»
9. Τα «δύσκολα» και μη κερδοφόρα των νησιών κτλ μένουν στην παλιά ΔΕΗ:
«Εκτός κατανομής θα μείνουν οι καταναλωτές των μη διασυνδεδεμένων νησιών.»
10. Και η γνωστή κομπίνα με την οποίαν οι εργαζόμενοι. Ασφαλισμένοι κτλ θα χάσουν ότι δικαίωμα είχαν. Που εφαρμόστηκε πχ στην «ιδιωτικοποίηση» μετοχοποίηση του ΟΤΕ και άλλων εταιρειών του Δημοσίου. Δεσμεύεται λέει η κυβέρνηση. Εδώ γελάμε:
«Η κυβέρνηση, μετά και τις γενικευμένες αντιδράσεις συνδικαλιστών, αντιπολίτευσης και τοπικών κοινωνιών έχει δεσμευθεί για την κατάθεση νομοτεχνικών βελτιώσεων, που θα διασφαλίζουν την καθολική διαδοχή όλων των υφιστάμενων υποχρεώσεων της ΔΕΗ έναντι εργαζομένων, ασφαλιστικών ταμείων και τοπικών κοινωνιών και από τη νέα εταιρεία.»
11. Διασφάλιση των αγροτών. Και εδώ γελάμε με τη δέσμευση της κυβέρνησης:
«Διασφαλίζεται και το δικαίωμα των αγροτών να μπορούν να αρδεύουν από τους υδροηλεκτρικούς σταθμούς που θα παραχωρηθούν στον ιδιώτη αγοραστή της Μικρής ΔΕΗ».
12. Και εδώ γελάμε. Φέρεται λέει να δεσμεύεται η κυβέρνηση:
«Η κυβέρνηση φέρεται να δεσμεύεται για την επέκταση του ανταποδοτικού τέλους προς τις τοπικές κοινωνίες και στη Μικρή ΔΕΗ, καθώς και στη μεταβίβαση των φόρων από ανανεώσιμες πηγές και ιδιωτικά ορυχεία που τώρα πάνε στο Δημόσιο, στις τοπικές κοινωνίες.»
13. Και το κερασάκι στην τούρτα ή το παραμύθι.
Χαρίζονται εκατοντάδες δις ευρώ, φράγματα, λιγνίτες κτλ, και ξεπουλιέται το 30% της ΔΕΗ για μερικά εκατομμύρια ευρώ στην μετοχική αξία (με την μετοχή της ΔΕΗ στο ελάχιστο όπου πιτήδεια έφεραν) με την κοροϊδία ότι τα λίγα εκατομμύρια θα χρησιμοποιηθούν από την ΔΕΗ για έργα του επενδυτικού της προγράμματος. Που προφανώς και αυτά σύντομα μαζί με όλη την υπόλοιπη ΔΕΗ θα δωριθούν σε κάποιον άλλον «ιδιώτη» ξένο για να υπάρχει «καλύτερος ανταγωνισμός»:
«Τα έσοδα από την πώληση της νέας εταιρείας θα μεταβιβαστούν στο σύνολό τους στη ΔΕΗ και θα αξιοποιηθούν για την υλοποίηση του επενδυτικού της προγράμματος και τη μείωση του δανεισμού της.»

Σχόλια