Σάββατο, 5 Ιουλίου 2014

Πρόκειται για ένα χειροπιαστό σκάνδαλο κατασκοπείας...

Οι γερμανικές αρχές συνέλαβαν συνεργάτη της Γερμανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών BND με την υποψία της κατασκοπείας για λογαριασμό των ΗΠΑ. 
Ο Έριχ Σμιτ-Έενμποομ χαρακτηρίζει την περίπτωση πρωτοφανή. Σύμφωνα με πληροφορίες της Süddeutsche Zeitung και περιφερειακών προγραμμάτων της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης, που επιβεβαίωσαν κυβερνητικές πηγές, συνεργάτης της γερμανικής υπηρεσίας...
πληροφοριών BND, συνελήφθη στις 2 Ιουλίου με την υποψία της παρακολούθησης των εργασιών της ειδικής επιτροπής της βουλής κατ` εντολή αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.
«Aπαράδεκτη παραβίαση των ορίων»


O γερμανός ειδικός σε θέματα μυστικών υπηρεσιών Έριχ Σμιτ-Ένμποομ
Δεν πρόκειται για μια συνηθισμένη περίπτωση κατασκοπείας, εκτιμά ο γερμανός ειδικός σε θέματα μυστικών υπηρεσιών Έριχ Σμιτ-Έενμποομ και διευκρινίζει: «Είμαστε αντιμέτωποι με ένα χειροπιαστό σκάνδαλο. Για τη Γερμανική Υπηρεσία οι αμερικανοί πράκτορες που δρουν στη Γερμανία δεν είναι πράκτορες εχθρικής μυστικής υπηρεσίας. Τους επιτρέπεται μάλιστα ως ενός σημείου η κατασκοπευτική δραστηριότητα, ωστόσο, η περίπτωση του πράκτορα της BND που επιφορτίσθηκε με την παρακολούθηση ενός συνταγματικού οργάνου της Γερμανίας συνιστά απαράδεκτη παραβίαση των ορίων και της συνεργασίας μεταξύ συμμάχων μυστικών υπηρεσιών».
Ο γερμανός δημοσιολόγος εκτιμά ότι η υπόθεση αυτή θα επιβαρύνει σε πολιτικό επίπεδο τις σχέσεις της Γερμανίας με τις ΗΠΑ. Αντίθετα, στο πεδίο της συνεργασίας των μυστικών υπηρεσιών των δύο χωρών, μετά από μια περίοδο ψυχρότητας, αναμένεται ότι θα αποκατασταθεί η ομαλότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.