ΚΑΙ ΚΑΚΟΣ ΚΑΙ ΑΣΧΗΜΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ...

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι ο Πρόεδρος του πάλαι ποτέ κραταιού ΠΑΣΟΚ, των μεγάλων εκλογικών ποσοστών που πολλάκις άγγιζαν το 50%. Είναι επίσης, ο Αντιπρόεδρος της Μνημονιακής δικομματικής κυβέρνησης της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και δυστυχώς τυχαίνει να έχει αναγορευτεί και υπουργός Εξωτερικών της πατρίδος μας. Αυτό το τραγικό πολιτικό πρόσωπο που καθημερινώς το παίζει χαλίφης στη θέση του χαλίφη και το κόμμα του,
σήμερα απολαμβάνει της στήριξης μόνο του 8,02% του λαού μας, όταν στις εκλογές του 2012 είχε καταγράψει ποσοστό 12,28%. Δηλαδή, απώλεσε μέσα σε δυο χρόνια ποσοστό της τάξεως του 4,26%. Σήμερα είναι το τέταρτο κόμμα στις προτιμήσεις του λαού μας (τρίτη η Χρυσή Αυγή), όταν το 2012 ήταν τρίτο κόμμα. Αυτός λοιπόν, ο καταστροφικός πολιτικός αρχηγός του μικρού πλέον ΠΑΣΟΚ, υπό την ιδιότητα του Συνταγματολόγου, τσαλαπάτησε το Σύνταγμα ψηφίζοντας όλα τα Μνημόνια και τις Δανειακές Συμβάσεις μέσω των οποίων παραχωρήθηκαν στους δανειστές μας τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας και φτωχοποιήθηκε ο λαός μας, μέχρι σημείου, όλα τα ξένα μέσα ενημέρωσης να ομιλούν για Γενοκτονία των Ελλήνων, που όμοιο παράδειγμα μέχρι σήμερα δεν έχουν καταγράψει στην Παγκόσμια Ιστορία. Αυτός ο βουλιμικός υπουργός των Εξωτερικών, είναι απόλυτα υποταγμένος στην εξοντωτική εφαρμογή των Μνημονίων και των επιταγών της καγκελαρίου της Γερμανίας, Άνγκελας Μέρκελ. Αυτός ο παχύδερμος υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης αποφασίζει για τις τύχες των Εθνικών θεμάτων της Ελλάδος και χαράζει την εξωτερική της πολιτική με δουλικότητα και ως γνήσιος ραγιάς δεν αντιδρά ούτε στις προκλήσεις που προέρχονται από τους «εταίρους μας».
Ωστόσο, στην πατρίδα μας δεν χαράχτηκε ποτέ από τα κόμματα που την κυβέρνησαν μια ενιαία εξωτερική πολιτική. Δεν υπήρξε ποτέ μια στρατηγική πολιτική, που δεν θα άλλαζε από την κάθε επόμενη κυβέρνηση. Έτσι, και στο ζήτημα της διεκδίκησης του ονόματος της «Μακεδονίας» από τους γείτονές μας Σκοπιανούς, οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν μπορούν να υλοποιήσουν την Εθνική απαίτηση του λαού μας. Δηλαδή, στην οριστική απόδοση του ονόματος της γείτονος πΓΔΜ να μην εμπεριέχεται το όνομα Μακεδονία. Αντ΄ αυτής της απαίτησης η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου έχει αποδεχτεί το οριστικό όνομα της πΓΔΜ να εμπεριέχει τον όρο «Μακεδονία». Σας παραπέμπω στις δηλώσεις που είχε κάνει ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, στις 11 Σεπτεμβρίου 2013, στην ολοκλήρωση του τριήμερου ταξιδιού του σε Αθήνα και Σκόπια, όταν δήλωσε μεταξύ άλλων: «Το θετικό είναι ότι συζητάμε με τα δυο μέρη για ένα όνομα το οποίο θα περιλαμβάνει τον όρο “Μακεδονία”, όμως υπάρχει διαφορά σχετικά με το που πρέπει να τεθεί ο προσδιορισμός».
Άλλωστε, γι΄ αυτό δεν απάντησε ο κατά τα άλλα λαλίστατος υπουργός των Εξωτερικών μας, Ευάγγελος Βενιζέλος στις λεκτικές προκλήσεις της γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελας Μέρκελ, κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνάντησης ηγετών της Νοτιανατολικής Ευρώπης, την περασμένη εβδομάδα στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας. Στη συνάντηση αυτή συμμετείχαν οι πρόεδροι όλων των κρατών του χώρου της πρώην Γιουγκοσλαβίας, όπως και της Αλβανίας, και η κ. Μέρκελ ήταν επίσημη προσκεκλημένη. Είπε λοιπόν, η θρασύτατη, αμετροεπής και προκλητική Μέρκελ: «Είμαι έτοιμη για μια εποικοδομητική συνεργασία προς επίλυση του ονόματος της “Μακεδονίας”. Τίποτε δεν μπορεί να γίνει χωρίς συμβιβασμούς. Στη Γερμανία λέμε, ένας συμβιβασμός γίνεται, όταν όσοι συμμετέχουν εμφανίζονται εξίσου δυσαρεστημένοι. Δεν μπορεί να επιτευχθεί συμβιβασμός και να είναι όλοι ικανοποιημένοι και περιχαρείς. Όταν όλοι είναι εξίσου δυσαρεστημένοι, τότε θεωρείται δίκαιος ο συμβιβασμός. Το πρόβλημα της ονομασίας πρέπει να λυθεί, ώστε να προχωρήσει η ευρωπαϊκή και ευρωατλαντική προοπτική της πΓΔΜ». Ποιος λοιπόν, έδωσε το δικαίωμα να έχει η κ. Μέρκελ άποψη και για την ονομασία των Σκοπίων; Και όχι μόνο έχει άποψη, αλλά θέλει να συμμετάσχει στην παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας μας προκειμένου να μην καθυστερήσει η είσοδος της πΓΔΜ στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Μια προκλητικότητα που έμεινε αναπάντητη. Τελικά, θα θέλαμε να ξέραμε, είμαστε εταίροι με τη Γερμανία στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή όχι! Η γερμανίδα καγκελάριος υπερασπίζεται τα συμφέροντα της πΓΔΜ και όχι τα συμφέροντα «ισότιμου εταίρου» της ΕΕ; Θα πρέπει όμως, να γνωρίζουν ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος και ο υπουργός Εξωτερικών, πως η παραχώρηση τμημάτων της Ελληνικής Επικράτειας, ονομάζεται Εσχάτη Προδοσία και σε άλλες εποχές τιμωρούταν διά τυφεκισμού!!! Γιατί όχι και σήμερα! Ποτέ δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσσει το αύριο!
Αλλ΄ όμως, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, καθημερινώς αποδεικνύει πως είναι και άφρων και άκρως επικίνδυνος. Ένα απόλυτο δουλικό της Νεοναζιστικής Γερμανίας. Γιατί πως αλλιώς μπορεί να ερμηνευτεί το γεγονός πως το ΥΠΕΞ απαγόρευσε την είσοδο στην Ελλάδα, της Βαλεντίνας Ματβιένκο, Προέδρου της Άνω Βουλής της Ρωσίας και κατά το παρελθόν πρέσβη της Ρωσίας στην Ελλάδα; Της οποίας είναι πασίγνωστο το ενδιαφέρον για την χώρα μας;
Ωστόσο, είναι προς τιμή του ΣΥΡΙΖΑ που οι βουλευτίνες Βαλαβάνη και Τριανταφύλλου κατέθεσαν ερώτηση στην Βουλή των Ελλήνων, όπου ζητούν να μάθουν τους λόγους που αναγκάζουν το ΥΠΕΞ να χαρακτηρίζει την στενή συνεργάτιδα του Πούτιν, ως ανεπιθύμητο πρόσωπο (Διεθνής όρος: persona non grata), από τη στιγμή που εκείνες θεωρούν πως η κ. Ματβιένκο είναι πολύτιμη και διαχρονική φίλη της Ελλάδος!
Η απάντηση δόθηκε, σε μια προσπάθεια υποβάθμισης του ζητήματος, από το διπλωματικό γραφείο του υφυπουργού Δημήτρη Κούρκουλα: «Η Πρόεδρος της Ρωσικής Άνω Βουλής κ. Βαλεντίνα Ματβιένκο έχει συμπεριληφθεί σε κατάλογο περιοριστικών μέτρων της Ε.Ε. και έχει προστεθεί στον κατάλογο των κυρώσεων “λόγω δημόσιας υποστήριξης στην Άνω Βουλή για την ανάπτυξη ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία”».
Από τα παραπάνω αποδεικνύεται πως η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου είναι προσδεμένη στο άρμα της Νεοναζίστριας Μέρκελ και δεν εξυπηρετεί τα Ελληνικά συμφέροντα. Γιατί συμφέρον για την πατρίδα μας είναι, η κυβέρνησή μας να γλυκοκοιτάζει και προς την Ρωσία, προκειμένου έστω και μέσω αυτού του τρόπου να εκβιάζει μερικώς την Μέρκελ και τους δανειστές μας. Άλλωστε, δεν είναι προς το Εθνικό συμφέρον η δημιουργία διπλωματικής κρίσης μεταξύ της Αθήνας και της Μόσχας.
Αντίθετα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος εκτελώντας Εθνοκτόνες πολιτικές δεν δίστασε να στείλει ρηματική διακοίνωση κατά της Κύπριας ευρωβουλευτού, Ελένης Θεοχάρους, προκαλώντας πανηγυρισμούς στην Τουρκία. Όλα τα ΜΜΕ της γείτονας χώρας υποδέχτηκαν το γεγονός με διθυράμβους: «Νότα από την Αθήνα στους Ελληνοκυπρίους μετά από 40 χρόνια», έγραψαν. Υπέρμετρη λοιπόν, η “ευαισθησία” του κ. Βενιζέλου, επειδή κατηγορήθηκε πως κάνει “πλάτες” στην Άγκυρα εις βάρος του Ελληνισμού και των κυριαρχικών δικαιωμάτων Ελλάδος και Κύπρου, από τη στιγμή που θα έπρεπε να επιστρέψει κείμενο της Τουρκίας και το οποίο κατατέθηκε στην ΕΕ, χαρακτηρίζοντας την Κυπριακή Δημοκρατία “νεκρή”. Κάτι που δεν έπραξε, μάλιστα επί Ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ. Να σημειωθεί, πως κακές γλώσσες στο υπουργείο Εξωτερικών σχολιάζουν, πως ο θρασύδειλος κύριος Βενιζέλος, έστειλε στην Κύπρο προς επίδοση της “Νότας” τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου, Αναστάσιο Μητσιάλη.
Συμπέρασμα: Εάν παραμείνουν κάνα δυο χρόνια ακόμη στην Εξουσία, οι Σαμαράς – Βενιζέλος, τότε τα σύνορα της Ελλάδος θα περιορισθούν στα όρια του 1913 προ των Βαλκανικών πολέμων!!!

 

Σχόλια