Τετάρτη, 16 Ιουλίου 2014

Τα «συνεταιράκια» έκλεισαν ραντεβού τον Σεπτέμβρη – Για να φέρουν άπαντες προ τετελεσμένων και να… φρενάρουν τις εκλογές

Εφτάψυχοι αναδεικνύονται οι της κυβέρνησης… Κατάφεραν να πείσουν την Τρόικα έτσι ώστε να μεταφέρουν για μια ακόμα φορά χρονικά την υλοποίηση των προαπαιτούμενων. Φυσικά δόλια, αφού ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος, με το ενδεχόμενο πραγματοποίησης των Εθνικών Εκλογών τον Σεπτέμβριο πιο ορατό από ποτέ, δεν επιθυμούσαν σε καμιά στιγμή να υπάρξει αυτή την περίοδο μια περαιτέρω δέσμευση για τα νέα οικονομικά μέτρα αφού η ήδη… στραπατσαρισμένη δημοτικότητα τους θα έπεφτε στα τάρταρα.

Τώρα και ενώ τα νέα βάναυσα μέτρα θα υλοποιηθούν ούτως η αλλιώς, απλά κατάφεραν να κερδίσουν λίγο ακόμα πολύτιμο (γι’ αυτούς) πολιτικό χρόνο επιβίωσης. Όπως γινόταν και όλες τις προηγούμενες συναντήσεις με την Τρόικα. Και οι «συνέταιροι» πείσθηκαν όχι γιατί ξαφνικά αγάπησαν την ελληνική κυβέρνηση, αλλά επειδή βλέπουν και αυτοί πως αν χαλάσει η τωρινή… συνταγή της συγκυβέρνησης δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν την ολοκλήρωση του σχεδίου τους στη χώρα, που παίρνει μια νέα μικρή παράταση.
Έτσι λοιπόν η κυβέρνηση κατάφερε αυτή τη στιγμή να μεταφέρει την υλοποίηση των προαπαιτούμενων στη νέα συνάντηση με την Τρόικα τον Σεπτέμβριο με διπλό σκοπό. Από τη μία να προχωρήσει πιο εύκολα στην ψήφιση τους φέροντας άπαντες προ τετελεσμένων γεγονότων (τι είχες Γιάννη τι είχα πάντα) και από την άλλη να… φρενάρουν την προσφυγή στις κάλπες, που την αποφεύγουν όπως ο διάβολος το λιβάνι….
Και γνωρίζοντας πως οι Εθνικές Εκλογές προσδιορίζονται για το τέλος Σεπτεμβρίου, αυτή η νέα παράταση ικανοποίησε τους κυβερνώντες που πάντως δεν έχουν στο μυαλό τους καμιά φοροελάφρυνση και καμιά οικονομική ανάσα όπως διατυμπανίζουν στα αγαπημένα τους ελληνικά ΜΜΕ. Ο στόχος ήταν ένα ακόμα επικοινωνιακό τρικ έτσι ώστε να ανέβει η πεσμένη δημοτικότητα της κυβέρνησης, που από αύριο κι όλας θα αρχίσει να κάνει λόγο για νίκη επί της Τρόικας, ισχυρές θέσεις και διάφορα άλλα τέτοια ωραιοποιημένα… Στην πραγματικότητα όμως την ίδια ώρα ψηφίζει νέους φόρους, νέες απαλλαγές για τα «δικά της παιδιά» και δεν προχωρά σε καμία (μα καμία) οικονομική ελάφρυνση.
Πλέον αναμένεται η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, που από τη μεριά του επιθυμεί την πραγματοποίηση Εθνικών Εκλογών όσο πιο σύντομα γίνεται… Ωστόσο, αυτή τη στιγμή δέχθηκε μια ακόμα επικοινωνιακή ήττα. Χαρακτηριστική η ατάκα υπουργού: «Έχουμε πολλή δουλειά, αυτός ο Αύγουστος δε θα είναι… αμερικάνικος», αφήνοντας υπονοούμενα για τις ΗΠΑ που στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα….
Κυβέρνηση και Τρόικα λοιπόν προχώρησαν τώρα σε μια άτυπη συμφωνία έτσι ώστε να παραταθεί ο χρόνος της συγκυβέρνησης (κάτι που επιθυμεί διακαώς και η Ευρωπαϊκή Ένωση) και τον Σεπτέμβριο να ψηφισθούν πιο εύκολα και άνετα τα νέα μέτρα και το νέο μνημόνιο και να αποφευχθεί η είσοδος στις κάλπες. 

hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.