«Αν αυτή είναι η ελληνική πολιτική έναντι του Κυπριακού…»

Γράφει ο Σάββας Ιακωβίδης σε άρθρο του:

«Τίποτε δεν του είπε για το 64σέλιδο έγγραφο Νταβούτογλου, που θεωρεί ως «εκλιπούσα» και ως «θανούσα» την Κυπριακή Δημοκρατία; Ούτε για τις δηλώσεις του ισλαμοφασίστα Ερντογάν ότι δεν υπάρχει χώρα με το όνομα Κυπριακή Δημοκρατία; Με οργή διερωτώμεθα...

Αν αυτή είναι η ελληνική πολιτική και υποστήριξη στην Κύπρο και στο Κυπριακό, όπως την εξέφρασε ο Αν. Μητσιάλης, γιατί επικρίνουμε τον Ερντογάν, τον Νταβούτογλου και τον κατοχικό Έρογλου; Έλεος, αδελφοί, έλεος!»
Αγαπητοί συμπατριώτες,
Άλλος ένας αιθεροβάμων που ζητά (ανωτέρω στο άρθρο του) «έλεος» από τους Σαμαρά και Βενιζέλο.
Ο Σάββας Ιακωβίδης όμως ως πλέον έμπειρος το «ζητά» από αμφοτέρους. Γράφει επίσης:
Ή να υποθέσουμε ότι ο γνωστός ναινέκος Υπουργός Εξωτερικών, Ευ. Βενιζέλος, που πριν από λίγες ημέρες εναγκαλιζόταν με τον Νταβούτογλου, ναι, αυτόν που κήδεψε την Κυπριακή Δημοκρατία, έδωσε οδηγίες στον Αν. Μητσιάλη να πει όσα δήλωσε.
Επίσης:
«Θα ανέμενε κανείς πως μετά από 40 χρόνια τουρκικής κατοχής, το άθλιο κράτος των Αθηνών, και εννοούμε τους καρεκλοκένταυρους των εκάστοτε ελληνικών κυβερνήσεων, θα διδάσκονταν μερικά σκληρά μαθήματα. Και όσον αφορά το Κυπριακό και για όσα η Τουρκία μηχανεύεται ανεμπόδιστα στη Δυτ. Θράκη. Και όμως: Φαίνεται πως το κράτος των Αθηνών όχι μόνο δεν διδάσκεται απ' όσα η Κύπρος υποφέρει αλλά και μας παροτρύνει σε «αμοιβαίες υποχωρήσεις» για να επιλυθεί το Κυπριακό. Ποιος είπε αυτά και άλλα εξωφρενικά; Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Αναστάσιος Μητσιάλης, που χθες συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη»
Τέλος στον τίτλο του άρθρου διερωτάται:
«Αν αυτή είναι η ελληνική πολιτική έναντι του Κυπριακού…»
Μα καλά κύριε Αντωνίου τόσα μα τόσα χρόνια δεν το κατάλαβες;;
Αυτά πληρώνει τώρα δυστυχώς η Κύπρος, αναμένουσα ματαίως έλεος από τους Σαμαροβενιζέλους.
Και όχι μόνον.
Θυμηθείτε όλους τους ψευτοαριστερούς, ψευτοδεξιούς, ψευτοσοσιαλιστές, ψευτοοικολόγους της Ελληνικής πολιτικής σκηνής, που το 2004 ήθελαν από τότε να δώσουν την Κύπρο στους τούρκους με το σχέδιο Ανάν.
Χωρίς να ξεχνούμε ότι υπήρξαν και πολύ τιμητικές περιπτώσεις που μας συμπαραστάθηκαν.
Τώρα ζητάς κύριε Αντωνίου έλεος από αυτούς της «βιώσιμης» (ΣαμαροΒενιζέλοι) τουρκικής λύσης ή της Διζωνικής Δικοινοτικής Ανανιακής Ομοσπονδίας του Τσίπρα, του Παπαδημούλη, των Μαργαρίτηδων και των Χατζησωκράτηδων, του συνώνυμου σου (του Κωστή μας) Χατζηδάκη της ΝΔ, του Σαμαρά και της πολλής άλλης Ανανιακής νεοταξικής σαπίλας;;
Τώρα θα πω εγώ έλεος σε σένα αγαπητέ συμπάτριώτη Σάββα Ιακωβίδη.   Ευρής Μπίλλης

Σχόλια