Κυριακή, 20 Ιουλίου 2014

Ξαφνικά, τώρα μακριά από τη ζωή μας ο διαπρεπής νομικός εγνωσμένου κύρους Παναγιώτης Χαρίτος

γράφει ένας φίλος
Μεγάλη η απώλεια για την Ακαδημαϊκή Κοινότητα,
Μεγάλη και για την Ελλάδα, περισσότερο δε για την Οικογένεια του,
τον αδελφό του Ιωάννη Χαρίτο δικηγόρο στη Ρόδο,
και για όλους εμάς που τον γνώριζαν, πολλοί από αυτούς
σήμερα κοντά του και άλλοι μακριά του σήμερα θρηνούν τον ξαφνικό χαμό του Παναγιώτη Χαρίτου.

Ο δικηγόρος της Ρόδου και καθηγητής Παναγιώτης Χαρίτος, ισόβιο μέλος της Σερβικής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών ήταν ένας Κύριος, ένας μεγάλος Πατριώτης σεμνός όσο και αθόρυβος διότι ήξερε, και έτσι είχε τον δικό του τρόπο ζωής, πράττοντας πολλές φορές αποδεδειγμένα όσα δεν μπόρεσε να πράξει όταν έπρεπε ένα ολόκληρο κράτος..!
Δεν εγκατέλειψε ποτέ τα πιστεύω του και πάνω απ’ όλα δεν εγκατέλειψε ποτέ τους φίλους του, ήταν υπεράνω υλικών αξιών, πίστευε στην αξία του ανθρώπου και την υπερασπιζόταν πεισματικά με αγάπη προς αυτήν.
Για όσους δεν ξέρουν….. ο Παναγιώτης Χαρίτος στάθηκε σε πολλούς αληθινά ανθρωπιστικά στις πλέον δύσκολες στιγμές της ζωής τους, με μεγάλη αυτοθυσία κάποιους τους αποκατέστησε ….. και άλλους τους έσωσε ακόμα και την ίδια τους την ζωή……. μερικές από τις άγνωστες πτυχές της ζωής του μεγάλου Ανθρώπου Παναγιώτη Χαρίτου που οι στιγμές δεν μου επιτρέπεται να αποκαλύψω περισσότερα…
Όσοι στην κυριολεξία σώθηκαν από αυτόν θα τον θυμούνται για πάντα. Το ίδιο και για εμάς που τον γνωρίσαμε και γνωρίζουμε έστω και λίγα από αυτές τις απόκρυφες γεμάτες ανθρωπιά πτυχές της ζωής του μεγάλου με αξίες Άνθρωπου Παναγιώτη Χαρίτου.
Καλό «ταξίδι»…
αιωνία η μνήμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.