Παρασκευή, 25 Ιουλίου 2014

Οι Γερμανοί θα παρακολουθούν και τους κατασκόπους ΗΠΑ & Βρετανίας...

Η γερμανική αντικατασκοπεία θα παρακολουθεί στο εξής και τους κατασκόπους σύμμαχων χωρών (ΗΠΑ, Βρετανία) που δρουν σε γερμανικό έδαφος. Την είδηση δημοσιεύει η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung. Με την επιχείρηση «Βλέμμα 360 μοιρών» οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες βάζουν στο στόχαστρο από εδώ και στο εξής, εκτός από τους «συνήθεις ύποπτους», όπως την Ρωσία, την Κίνα ή το Ιράν,.....
και τους συνεργάτες παραδοσιακών μεταπολεμικών συμμάχων -όπως των ΗΠΑ και της Βρετανίας- που δρουν σε γερμανικό έδαφος.
Η απόφαση ελήφθη,
σύμφωνα με πληροφορίες της Süddeutsche Zeitung, της Βορειογερμανικής Ραδιοφωνίας NDR και της Δυτικογερμανικής Ραδιοφωνίας WDR που υπογράφουν την έρευνα, στην καγκελαρία και τα υπουργεία Εσωτερικών και Εξωτερικών.
Περίπου ένα χρόνο μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου παρακολουθήσεων της αμερικανικής μυστικής υπηρεσίας NSA, η οποία παρακολουθούσε από τα mail των γερμανών πολιτών μέχρι το κινητό της καγκελαρίου Αγκελας Μέρκελ, ακολούθησε πρόσφατα ένα ακόμα καθοριστικό γεγονός. Δύο γερμανοί, ο ένας συνεργάτης της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών BND και ο άλλος εργαζόμενος στο υπουργείο Άμυνας συνελήφθησαν για κατασκοπεία υπέρ των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, στις οποίες παρέδιδαν απόρρητες πληροφορίες. Ως συνέπεια, ύστερα από έντονες γερμανικές πιέσεις, ο επικεφαλής της CIA στη Γερμανία αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη χώρα.
Ήδη από πέρυσι το φθινόπωρο υπήρχαν σχέδια των αρμόδιων αρχών για πρόγραμμα αντικατασκοπείας εναντίον αμερικανικών και βρετανικών μυστικών υπηρεσιών σε γερμανικό έδαφος. Το Βερολίνο, ωστόσο, δεν προχώρησε στην εφαρμογή του, φοβούμενο μια αντιπαράθεση με την Ουάσιγκτον. Όμως οι πρόσφατες συλλήψεις των δύο γερμανών κατασκόπων ήταν, όπως όλα δείχνουν, η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.