Σάββατο, 26 Ιουλίου 2014

Το έγκλημα των πολιτικών και η τιμωρία της χώρας

"Η λογική δυστυχώς των πολιτικών είναι κοντόφθαλμη καθώς το πρόβλημα θα εξελίσσεται σε βάθος χρόνου δεδομένου ότι τα αποτελέσματα της υπογεννητικότητας δεν φαίνονται σε διάστημα ενός δύο ή πέντε ετών. 
Έτσι οι πολιτικοί μας μιας και δεν υπάρχει πολιτικό κόστος πετάνε το μπαλάκι στο μέλλον. Μόνο που τότε θα είναι πολύ αργά για λύσεις καθώς το εγκλημα σε βάρος της χώρας και της εθνικής οικονομίας θα έχει συντελεστεί." Ακούμε πολλές φορές τους πολιτικούς....
να μιλούν για το πρόβλημα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα. Και υποτίθεται ότι έχουν ενδιαφέρον να το λύσουν.
Η αλήθεια είναι ότι δεν κάνουν απολύτως τίποτα πλην ίσως της κυβέρνησης Καραμανλή που έδωσε κάποια κίνητρα στις οικογένειες με τρία παιδιά. Κίνητρα τα οποία πλέον όχι μόνο εξαφανίστηκαν αλλά πλέον με τις ρυθμίσεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια τα πολλά παιδιά αποτελούν ...τεκμήριο.
Τι εννοούμε; Για παράδειγμα στο παρελθόν υπήρχε αφορολόγητο όριο ανάλογα με το ύψος των τέκνων. Αυτό στην αρχή μειώθηκε και από φέτος καταργήθηκε. Έτσι έχουμε το φαινόμενο ένας ανύπαντρος μισθωτός ή ελεύθερος επαγγελματίας να πληρώνει τον ίδιο φόρο με έναν πολύτεκνο που έχει το ίδιο εισόδημα. Βέβαια υποτίθεται ότι το δημόσιο δίνει επιδόματα ενίσχυσης των τέκνων αλλά και πολυτεκνικά αλλά αυτά είναι ψίχουλα μπροστά στην λαίλαπα της κατάργησης των αφορολογήτων ορίων.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η υπογεννητικότητα να εκτιναχθεί. Το 2013 είχαμε νέα μείωση των γεννήσεων κατά 1,6% ενώ δείκτης γεννήσεων υποχώρησε στο 8,5% από 10,45% του 2009. Μεγέθη τουλάχιστον τραγικά καθώς η χώρα οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια σε γήρανση. Έτσι το εργατικό δυναμικό θα μειώνεται δραματικά σε σχέση με τους συνταξιούχους τινάζοντας στον αέρα την εθνική οικονομία καθώς θα εργάζονται λίγοι για να συντηρούν τους πολλούς. Βέβαια κάποιοι θα ισχυριστούν ότι υπάρχει πολύ μεγάλη ανεργία. Όμως αυτό δεν αποτελεί επιχείρημα καθώς η εικόνα αυτή λόγω της γήρανσης του πληθυσμού αυτό το φαινόμενο σταδιακά θα ανατρέπεται τα επόμενα χρόνια και θα περάσουμε στην έλλειψη εργατικού δυναμικού και σε συνθήκες κατάρρευσης του ασφαλιστικού συστήματος.
Η λογική δυστυχώς των πολιτικών είναι κοντόφθαλμη καθώς το πρόβλημα θα εξελίσσεται σε βάθος χρόνου δεδομένου ότι τα αποτελέσματα της υπογεννητικότητας δεν φαίνονται σε διάστημα ενός δύο ή πέντε ετών. Έτσι οι πολιτικοί μας μιας και δεν υπάρχει πολιτικό κόστος πετάνε το μπαλάκι στο μέλλον. Μόνο που τότε θα είναι πολύ αργά για λύσεις καθώς το εγκλημα σε βάρος της χώρας και της εθνικής οικονομίας θα έχει συντελεστεί.
ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΟΥΤΖΟΣ

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.