Θεοχάρους: Η Ελλάς και το Έθνος δεν είναι ο κύριος Βενιζέλος...

Ρηματική διακοίνωση απέστειλε το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας στο αντίστοιχο κυπριακό μέσω της οποίας εκφράζει την δυσαρέσκεια του για τον τρόπο που "ενήργησε" η ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ, Ελένη Θεοχάρους.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του SigmaLive, η Αθήνα είναι ιδιαίτερα ενοχλημένη για τις δηλώσεις Θεοχάρους, η οποία έκανε λόγο για απαράδεκτη αδράνεια από μέρους της ΕΕ και ειδικότερα του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, σχετικά με το έγγραφο της Άγκυρας

στο οποίο αναφερόταν "ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι εκλιπούσα". Η δυσαρέσκεια εκφράστηκε μέσω ρηματικής διακοίνωσης η οποία απεστάλη στο Υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου.
Θεοχάρους: Η Ελλάς και το Έθνος δεν είναι ο κύριος Βενιζέλος
Αιχμηρή η απάντηση της Ελένης Θεοχάρους. «Είναι υποχρέωση μου να υπερασπίζομαι την Κυπριακή Δημοκρατία και η Ελλάς και το Έθνος δεν είναι ο κύριος Βενιζέλος», απαντά χαρακτηριστικά.
«Κατανοώ την στάση του Κυπριακού Υπουργείου Εξωτερικών και γνωρίζω ότι ο κύριος Βαγγέλης Βενιζέλος πνέει τα μένεα εναντίον μου αλλά εξακολουθώ να μην  έχω λάβει απάντηση στο ερώτημα μου, που αφορούσε την έμπρακτη έκφραση αλληλεγγύης  της Προεδρίας του Συμβουλίου και της ΕΕ,  προς ένα κράτος- μέλος τελόν υπό την στρατιωτικήν κατοχήν μιας  υπό ένταξιν χώρας . Εν προκειμένω , η Κύπρος  υπέστη μια βάναυση  και προσβλητικότατη επίθεση από την Τουρκία. Η επίθεση που έγινε προ δεκαπενθημέρου  εξακολουθεί να παραμένει αναπάντητη. Η θέση του κυρίου Βενιζέλου ότι ο κύριος Τσαβούσογλου «δεν είπε δια ζώσης ενώπιον του την επίμαχη φράση αλλά την   ενέγραψε στο κείμενο που του παρέδωσε», μόνο θυμηδία προκαλεί. Απηύθυνα και εγγράφως το ίδιο  ερώτημα  προς τους κυρίου Μπαρόζο, Σιουλτς, Βαν Ρομπάυ, τους Προέδρους των πολιτικών ομάδων και τον αρμόδιο επίτροπο κύριο Φούλε.  Αναμένω τις απαντήσεις του. Είναι υποχρέωση μου να υπερασπίζομαι την Κυπριακή Δημοκρατία και η Ελλάς και το Έθνος δεν είναι ο κύριος Βενιζέλος», καταλήγει. sigmalive.com

Σχόλια