Κυριακή, 27 Ιουλίου 2014

Αρνούμενοι να σκοτώσουν δικούς τους..Περισσότεροι από 40 Ουκρανοί στρατιώτες πέρασαν στην Ρωσία

Περισσότεροι από 40 στρατιώτες της Ουκρανίας έχουν εγκαταλείψει τις στρατιωτικές τους θέσεις και πέρασαν στη ρωσική επικράτεια, δηλώνοντας ότι αρνούνται να πολεμήσουν εναντίον των δικών τους ανθρώπων, δήλωσε ένας Ρώσος εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας .
Τουλάχιστον 41 στρατιώτες της
Ουκρανίας έχουν περάσει στο ρωσικό έδαφος, αφού ζήτησαν από τις δυνάμεις αυτοάμυνας βοήθεια, στην περιοχή Rostov μονάδα περιπολίες στα σύνορα. Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας, Βασίλι Malaev στο ITAR-TASS.
Γύρω στις 20:30 ώρα Μόσχας, 41 ουκρανοί στρατιώτες εγκατέλειψαν τις στρατιωτικές τους βάσεις και έφτασαν στο ουκρανικό σημείο ελέγχου διέλευσης των συνόρων Izvarino. Έκαναν έκκληση στην πολιτοφυλακή εκεί για να τους βοηθήσουν να περάσουν στο έδαφος της Ρωσίας, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν θέλουν να πολεμήσουν εναντίον του λαού τους », δήλωσε ο Malaev.
Εν τω μεταξύ, ένα ρωσικό νοσοκομείο κοντά στα ουκρανικά σύνορα θεραπεύει πληγωμένους στρατιώτες της Ουκρανίας. Κάποιοι από αυτούς έχουν εκφράσει την απροθυμία τους να αγωνιστούν για τον ουκρανικό στρατό, κατηγορώντας τους νόμους και τις διαταγές που τους αναγκάζουν να το πράξουν.
«Δεν θέλω… Δεν ξέρουμε για ποιους αγωνιζόμαστε. Δεν έχω καμία εχθρότητα προς τους Ρώσους. Δεν είμαι εθνικιστής, δεν είμαι στον Δεξιό Τομέα, είπε ο «Ιβάν, ένας Ουκρανός στρατιώτης,  στο RT.
«Με ποιο δικαίωμα μας αναγκάζουν να πολεμήσουμε… Η χώρα καταρρέει, αλλά γι “αυτούς όλα είναι καλά «, πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.