Πολύ χουβαρντάς κύριε Σαμαρά...δωρίζετε 180 δις ευρώ στον αγοραστή της "μικρής" ΔΕΗ

ΠΑΜΕ ΝΑ ΕΜΠΕΔΩΣΟΥΜΕ ΤΙ ΠΑΝΕ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ..
ΠΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙ ΠΙΝΑΚΙΟΥ ΦΑΚΗΣ...
ΠΑΜΕ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΔΩΣΟΥΜΕ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ...

«Τα δωριζόμενα λιγνιτικά στην ξένη ΔΕΗ (του 30%) και προέρχονται από τις δύο μονάδες Αμυνταίου (600 MW), τη μονάδα Μελίτη 1 (330 MW). Κύριοι Βουλευτές,
- Η Ελλάδα είναι δεύτερη σε παραγωγή λιγνίτη ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πέμπτη σε ολόκληρο τον κόσμο.

- Εάν αναλογιστούμε το μέγεθος της χώρας μας σε σχέση με πολλές άλλες Ευρωπαϊκές και μη, κατανοούμε το μέγεθος των αποθεμάτων της Ελλάδας σε λιγνίτη και συνεπώς την ανάγκη εκμετάλλευσής του
- Σύμφωνα με το ΙΓΜΕ
τα βεβαιωμένα γεωλογικά αποθέματα λιγνίτη στην Ελλάδα ανέρχονται σήμερα σε 6,7 δις τον από τα οποία 3,3 δις. τον. εκτιμώνται ως εκμεταλλεύσιμα για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας . Ήτοι:
- Δυτική Μακεδονία (58,7%) αποθέματα: 1.876 εκ. τόνοι, Ελασσόνα (5,3%) αποθέματα: 169 εκ. τόνοι , Μεγαλόπολη (7,8%) αποθέματα: 251 εκ. τόνοι, Δράμα(28,2%) αποθέματα: 169 εκ. τόνοι.
- Αφού οι δύο μονάδες Αμυνταίου 600 MW (2Χ300) που δωρίζονται στη ξένη ΔΕΗ, αποτελούν το 14 % των 4.438 ΜW τoυ Λιγνιτικού Κέντρου Πτολεμαϊδας – Αμυνταίου (1,8 δις τόνοι λιγνίτη) συνάγεται ότι δωρίζονται στη ξένη ΔΕΗ 0,252 δις τόνοι λιγνίτη. Ή 252.000.000 τόνοι λιγνίτη.
- Αντίστοιχα στη Μεγαλόπολη (Μελίτη) δωρίζονται άλλα 251 εκ. τόνοι.
Σύνολο δωρίζονται 500 εκ. τόνοι λιγνίτη.
- Υπενθυμίζω τα πολύ ενδιαφέροντα του Έλληνα του εξωτερικού κ. Γιαλτουρίδη  για δυνατότητα συμφέρουσας μετατροπής των λιγνιτών της ΔΕΗ και σε πετρέλαιο.
- Ως είχε αναλύσει , χρησιμοποιώντας τη μέθοδο Νέας Ζηλανδίας, οι 3347 εκατομμύρια τόνοι λιγνίτη της ΔΕΗ μπορούν να μετατραπούν σε 420 δισεκατομμύρια λίτρα καυσίμου ντίζελ με λιανική πώληση του στην Ελλάδα περίπου 1,50 ευρώ ανά λίτρο.
- Μαθηματικά αυτό σημαίνει, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Έλληνας του εξωτερικού κ. Γιαλτουρίδης, τουλάχιστον 600 δις ευρώ έσοδα πώλησης .
- Συνεπώς στην μικρή ΔΕΗ δωρίζονται αντίστοιχα έσοδα με το 30% περείπου (αφού της δωρίζεται το 30% των λιγνιτικών αποθεμάτων) των 600 δις ευρώ, ήτοι: 180 δις ευρώ.
- Θα επανέλθουμε για τα υδροηλεκτρικά φράγματα, τον άλλο Εθνικό Πλούτο της Ελλάδας που αν αφεθεί ο χειρότερος από τον εφιάλτη ΓΑΠ Σαμαράς, θα δωρίσει επίσης.
Πολύ χουβαρντάς κύριε Σαμαρά… 
Ευριπίδης Μπίλλης 


ΠΑΜΕ ΝΑ ΕΜΠΕΔΩΣΟΥΜΕ ΤΙ ΠΑΝΕ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ..
ΠΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙ ΠΙΝΑΚΙΟΥ ΦΑΚΗΣ...
ΠΑΜΕ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΔΩΣΟΥΜΕ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ...


Σχόλια