Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

TΑ ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΙΤ ΜΕ ΤΟ ΤΖΙΧΑΝΤ


TΑ ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΙΤ ΜΕ ΤΟ ΤΖΙΧΑΝΤΔ.Πορφύρης/Π. Σταφυλά
Το διεθνές, τρίγλωσσο, αποκλειστικά ειδησεογραφικό κανάλι και πρακτορείο Fr24, με ανταποκρίσεις από όλον τον τον κόσμο και δορυφορικό σήμα σε όλες τις ηπείρους, πήρε το ok για να αναδείξει τον ρόλο της Τουρκίας στην υποστήριξη των Τζιχαντιστικών ομάδων της Συρίας. Στην σημερινή του ηλεκτρονική έκδοση αναφέρει ότι η τουρκική αντιπολίτευση διαθέτει έγγραφο που αποδεικνύει την

υποστήριξη της κυβέρνησης Ερντογάν στις τζιχαντιστικές ομάδες που δρούν στη Συρία.
Βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δημοκρατικού Λαικού Κόμματος ζήτησαν εξηγήσεις από την κυβέρνηση σχετικά με τη βοήθεια που παρείχαν οι τουρκικές αρχές στις τζιχαντιστικές οργανώσεις που ενέχονται στο συριακό. Ο αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος CPH Muharrem İnce , έκανε επερώτηση σχετικά με τον ισλαμιστή μακελάρη Abu Muhammad ο οποίος όπως διαφαίνεται έτυχε ιατρικής περίθαλψης όταν νοσηλεύτηκε στο κρατικό νοσοκομείο της Hatay στις 16/04/ 2014, μετά από τραυματισμό του σε μάχη στο συριακό Idlib.
Η φωτογραφία του νοσηλευόμενου μακελάρη τζιχαντιστή που απολαμβάνει των ιατρικών φροντίδων διακινήθηκε τώρα ευρέως στο διαδίκτυο, μετά την αναμόχλευση των δυτικών συμφερόντων στο Ιράκ και των αναμενόμενων στρατιωτικών επεμβάσεων στην περιοχή. Η τουρκική κυβέρνηση είναι θύμα των παράπλευρων απωλειών της κυβέρνησης Ομπάμα που τώρα οφείλει επειγόντως να πείσει για τα αντιισλαμιστικά της φρονήματα που κανείς πλέον δεν πιστεύει. Σε αυτό το πλαίσιο της αναβάπτισης της αμερικανικής αντιτρομοκρατικής πολιτικής , διεθνή μέσα αναπαραγάγουν το ειδεχθές υλικό των ισλαμιστικών εγκλημάτων που μέχρι τώρα λογοκρίνονταν. Εξ ου και η ετεροχρονισμένη διακίνηση της φωτογραφίας του γνωστού πρωταθλητή των αποκεφαλισμών στη Συρία που εμφανίζεται να αναπαύεται σε κλίνη νοσοκομείου της Τουρκίας.

“Αν και ακόμα και τώρα παραμένουμε σιωπηλοί, είναι για να προστατέψουμε τη σημαία μας και το λαό μας. Αλλά θα μιλήσουμε εν καιρώ για το ποιές πολιτικές χρησιμοποιήθηκαν, τι ζημιά μας προξένησαν αυτοί που εκθρέψαμε , φροντίσαμε , υποστηρίξαμε και νοσηλεύσαμε…..” δήλωσε ο İnce στην τουρκική βουλή στην Άγκυρα στις 12 Ιουνίου .

Ο δε βουλευτής του ίδιου κόμματος που εκλέγεται από την Κωνσταντινούπολη, İhsan Özkes δήλωσε ότι επετράπη στους μαχητές της Αλ Νούσρα που είναι το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία να διαμένουν στον ξενώνα του Τουρκικού Κυβερνείου Εξωτερικών Υποθέσεων στο Diyanet στη νότια Hatay υπό την αιγίδα της MİT. Ο Özkes κατήγγειλε ότι την εντολή στέγασης των ισλαμιστών την έδωσε ο τέως Υπουργός Εσωτερικών Muammer Güler με σχετική εγκύκλιο που έστειλε στον κυβερνήτη της Hatay, με την οποία ζητούσε ανοικτά την στήριξη των μελών της Αλ Νούσρα.


Το επίσημο αυτό έγγραφο που επέδειξε ο Özkes αποκαλύπτει ότι οι τζιχαντιστές μαχητές της Αλ Νούσρα είχαν κληθεί από την MİT προκειμένου να πολεμήσουν το PKK που έχει συνασπισθεί με το κουρδικό κόμμα της Συρίας PYD.
Ο βουλευτής ανάγνωσε και απόσπασμα της επίμαχης εγκυκλίου:
“Είναι σημαντικό να παρέχουμε κάθε αναγκαία υποστήριξη εκ μέρους των μυστικών υπηρεσιών μας στους μαχητές της Αλ Νούσρα, συμπεριλαμβανομένων των Τυνήσιων και Τσετσένων που ήρθαν μέχρι εδώ υπό την καθοδήγηση της ΜΙΤ για να πολεμήσουν εναντίον των κούρδων της Συρίας που ανήκουν στο PYD που έχει συγχωνευθεί με το PKK. Πρέπει να τους βοηθήσουμε να περάσουν τα συριακά σύνορα και να υπάρχει απόλυτη εχεμύθεια επί του θέματος. Η επαρχία της Hatay είναι στρατηγικής σημασίας για τη διέλευση των μαχητών από τα σύνορά μας προς τη Συρία. Η παρεχόμενη , λογισμική, εκπαιδευτική και ιατροφαρμακευτική υποστήριξη θα γίνεται εκτός. Η MIT και άλλοι αρμόδιοι φορείς έχουν αναλάβει το όλο εγχείρημα…“(Hurriyet,17/06/04)



To fr 24 σημειώνει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση Ερντογάν έχει κατηγορηθεί για την βοήθειά της προς τους Τζιχαντιστές. Τον Ιανουάριο είχαν διεξαχθεί έρευνες από δημοσιογράφους της “Hurriyet”και της “Radikal” που είχαν αποδείξει τη διαπλοκή των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών στην προώθηση τζιχαντιστών και όπλων στη Συρία.
Όσο για την επιβεβλημένη σιωπή των τουρκικών μέσων περί μετάδοσης της οποιασδήποτε είδησης για την από 11/06/14 απαγωγή των 80 Τούρκων της Μοσούλης από την τρομοκρατική “ISIS” (Ισλαμικό Κράτος Ιράκ και Συρίας) είναι ενδεικτική του πανικού της κυβέρνησης.
Αν και η Άγκυρα συνεχίζει να αρνείται κάθε υποστήριξη στις εξτρεμιστικές ομάδες, κανείς πιά δεν αμφιβάλλει για αυτό. Η αμέριστη υποστήριξη της Τουρκίας στα ισλαμιστικά τρομοκρατικά δίκτυα δεν την προστάτευσε. Η ομηρία των Τούρκων της Μοσούλης και το κλείσιμο του τουρκικού προξενείου της Μπασόρα αποδεικνύει ότι κανείς δεν είναι τελικά στο απυρόβλητο των τζιχαντιστών. Πρόκεται για μια σκληρή πραγματικότητα που ο Ερντογάν οφείλει να αντιμετωπίσει.




 

hellasforce.com

Σχόλια