Παρασκευή, 27 Ιουνίου 2014

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο Παπανδρεου, οι μπράβοι και το χτύπημα στην Ορθοδοξία

Όταν ενοχλήθηκε από τις καμπάνες ο Γιώργος Παπανδρέου!!!
Ο σάλος που ξέσπασε από την αποκάλυψη για τη χρήση της καμπάνας στις εκκλησίες και τη διάρκεια της τυμπανοκρουσίας –αρμοδιότητας του υπουργείου Παιδείας, ήταν ένα θέμα που το ξεκίνησε ο ΓΑΠ όταν ενοχλήθηκε ό ίδιος προσωπικά μαζί με πασίγνωστο επιχειρηματία κι ενώ περνούσαν ένα τριήμερο ανάπαυλας και χαλάρωσης στην ορεινή Κορινθία!!!

Ο Γιώργος Παπανδρέου είχε αποφασίσει με έναν επιστήθιο φίλο του τον
Θόδωρο Νάνο που είχε εξοχική κατοικία στην Ευρωστίνη Κορινθίας και είναι γνωστός και δραστήριος επιχειρηματίας «δεξί χέρι» επί πολλά χρόνια του Σωκράτη Κόκκαλη και ουσιαστικό αφεντικό στην Ιντρακόμ, να περάσει δυο-τρείς ημέρες γαλήνια και οικογενειακά στο ορεινό καταπράσινο χωριό της Κορινθίας.
Για….. κακή τους τύχη εκείνη την Κυριακή γιόρταζε ο πολιούχος του χωριού και η κεντρική εκκλησία είχε σημαιοστολιστεί ενώ οι πιστοί προσέρχονταν από νωρίς στο ναό.
Η βυζαντινή εκκλησία δεν απέχει πολύ από τη βίλλα του μεγαλοεπιχειρηματία κι έτσι οι κωδωνοκρουσίες ενόχλησαν αφόρητα τον ΓΑΠ που μετέφερε την …αγανάκτησή του στον επιχειρηματία. «Θόδωρε, δεν μπορούμε να κλείσουμε μάτι… Ούτε να χαλαρώσουμε με αυτές τις καμπάνες!!….Στείλε τους δικούς σου…».
Πράγματι, (όπως θα έλεγε και ο Ανδρέας Παπανδρέου) ο Θεοδ. Νάνος έστειλε κάποιους απ τους φρουρούς του οι οποίοι γνώριζαν τον παπά και τα μέλη της εκκλησιαστικής επιτροπής –αφού επί χρόνια διαμένει στην περιοχή και την επισκέπτεται τακτικά- να τους διαμηνύσουν ότι ενοχλείται ο υπουργός (τότε ο ΓΑΠ ήταν υπουργός Εξωτερικών επί κυβέρνησης Σημίτη).

Φαίνεται όμως ότι οι υπουργικές παραινέσεις δεν έκαναν τον παπά να αλλάξει γνώμη, ούτε …ίδρωσε το αυτί κανενός προκειμένου να σταματήσουν τις κωδωνοκρουσίες και τα εκκλησιαστικά έθιμα…
Ο ΓΑΠ αναδιπλώθηκε όταν διαπίστωσε και τις αντιδράσεις του κόσμου αφού το νέο είχε διαδοθεί απ τους ιερείς σε όλο το χωριό και ήταν το αντικείμενο συζήτησης. Ο υπουργός ενοχλήθηκε, ο οικοδεσπότης είχε κάνει ότι μπορούσε ,αλλά στο μυαλό του ΓΑΠ αυτή η όχληση και κυρίως η εκκλησιαστική προσήλωση κάποιων σε ήθη που ο ίδιος θεωρεί σχεδόν ακατανόητα, του έγιναν εμμονή!!…Με έντεχνο τρόπο κατάφερε τα επόμενα χρόνια να περιοριστούν και αυτό αποφασίστηκε επισήμως όταν όρκισε την κυβέρνησή του το 2009. Ουσιαστικά η απόφαση αυτή εφαρμόστηκε περιορισμένα αφού ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι δεν μπορεί να παίζει με το θρησκευτικό συναίσθημα των πολιτών ιδίως σε μία κοινωνία που το 97% το αποτελούν Χριστιανοί Ορθόδοξοι!…
Όμως -όπως λένε εκείνοι που γνωρίζουν- όταν κάτι σφηνωθεί στο μυαλό του Γιώργου Παπανδρέου γίνεται εμμονή και επειδή ο ίδιος έχει το χάρισμα να μην ξεχνά –όταν ελθει η κατάλληλη στιγμή εφαρμόζει όσα έχουν παραμείνει στις εκκρεμότητες…
Σήμερα, πολλοί πολιτικοί θέλουν ο νέος υπουργός Παιδείας να πάρει πίσω αυτή την ανιστόρητη και βλακώδη απόφαση γιατί ενοχλούνται όσοι μένουν κοντά σε εκκλησίες…. Θα κάνει το χατίρι του ΓΑΠ ο νέος υπουργός Παιδείας η ο «εφιάλτης» της πυκνόφυλλης Ευρωστίνης θα ακολουθεί τον πρώην Πρωθυπουργό; 

hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.