Λόγοι ύπαρξης του Ελληνισμού της Κύπρου απαιτούν τον αποκλεισμό της επικοινωνίας με τα κατεχόμενα..Έρογλου: Απαράδεκτες οι προτάσεις της Ελληνοκυπριακής πλευράς…

Σχετικά με τον Έρογλου που αποτελεί μαριονέτα της τουρκίας με σαφείς στόχους παρατηρώ τα εξής δι’ ημάς τους αφελείς ( επιεικής ο χαρακτηρισμός, γιατί η δήθεν αυτή Ανανιακή αφέλεια, ισοδυναμεί με πολύ μεγάλη διαχρονική προδοσία του Ελληνισμού):
Όσο συζητούμε με τον Έρογλου
απαλλάσσουμε την Τουρκία από την κατοχή.
Ο Έρογλου είναι μαριονέτα της Τουρκίας που έχει ένα και μοναδικό μακροχρόνιο στόχο.
Τον εκτουρκισμό της Κύπρου.
Που θα επιτευχθεί με έναν από δύο τρόπους.
1. Με επ’ άπειρον συνομιλίες καζάν- καζάν και γιαβάς- γιαβάς διασκορπισμό των συνεχώς αφικνούμενων τούρκων εποίκων σε όλη την Κύπρο.
2. Ή με λύση που θα επιτρέπει στην τουρκία να ελέγχει πλήρως τα θαλάσσια σύνορα και όλο το τουρκοκυπριακό state. Ώστε να εισάγει εκεί σταδιακά εποίκους που θα διαχέονται με τη «λύση», σε όλη την Κύπρο που θα βρεθεί μια μέρα εκτουρκισμένη χωρίς να το καταλάβει.
Συμπέρασμα:
- Σύμφωνα με μελέτη τουρκοκύπριου πατριώτη μας που δείχνει να αγαπά την Κύπρο, που στηρίχθηκε στην ποσότητα των σκυβάλων στα κατεχόμενα (σε διεθνή δεδομένα) σήμερα στα κατεχόμενα διαβιούν 1.200.000 τούρκοι, αν ενθυμούμαι
- Από αυτό συνάγεται ότι οι τούρκοι έποικοι (φτηνά μεροκάματα κτλ) άρχισαν ήδη να σκορπίζουν και σε όλη την ελεύθερη Κύπρο που άρχισε να εκτουρκίζεται .
- Από αυτό επίσης σαφώς συνάγεται ότι αν δεν κλείσουν άμεσα τα οδοφράγματα επικοινωνίας με τα κατεχόμενα, μέχρι να βρεθεί σωστή λύση, τότε η Κύπρος πολύ σύντομα θα γίνει τουρκική Kibris ή Αλεξανδρέττα. Δηλαδή İskenderun
- Σωστή λύση σημαίνει ενιαίο ομοσπονδιακό κράτος με κεντρική κυβέρνηση με εξουσίες ελέγχου των θαλάσσιων συνόρων της Κύπρου και όλων των άλλων βασικών υποδομών του κράτους.
- Αντίθετα ως είναι σαφές από την πολιτική της τουρκίας που εφαρμόζει ο Έρογλου, η τουρκία θέλει το τουρκοκυπριακό state να είναι ανεξάρτητο και μόνον τύποις ομόσπονδο.
- Και παράλληλα να έχει μέγα λόγο και στο Ελληνοκυπριακό state.
Είναι αυτό που εδώ και πολλά χρόνια είχε επισημάνει ο Καθηγητής Κουφουδάκης με τη χαρακτηριστική φράση:
- Οι τούρκοι θέλουν τα δικά τους δικά τους, και δικά μας μισά-μισά.
Συμπληρώνω:
- Αυτό για την αρχή μόνον. Η συνέχεια είναι για όχι αφελείς διαπραγματευόμενους για σχετικά επουσιώδεις λεπτομέρειες που τους κάνουν να χάνουν το δάσος, μαθηματικά σαφής.
- Ο σίγουρος εκτουρκισμός της Κύπρου
Επαναλαμβάνω: Λόγοι ύπαρξης του Ελληνισμού της Κύπρου απαιτούν τον αποκλεισμό της επικοινωνίας με τα κατεχόμενα μέχρι να ευρεθεί ορθή λύση που δεν θα οδηγεί σε εκτουρκισμό.   Ευρής Μπίλλης, Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ