Πέμπτη, 5 Ιουνίου 2014

Όσα παίρνει η θάλασσα…Μεϊμαράκης: «Είπα ότι παίρνετε ένα υδάτινο φέρετρο..Δεν μπορείτε να βάλετε ούτε ένα παιδάκι εκεί μέσα»

ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ….Η ΜΑΛΛΟΝ ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ…
ΛΟΓΙΑ ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ…. ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ…
Απόσπασμα των πρακτικών της συνεδρίασης υποεπιτροπής εξοπλιστικών της Βουλής στις 17 Μαρτίου του 2010, στην οποία οι τότε βουλευτές της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης και Κώστας Τασούλας κατηγορούν τον τότε υπουργό Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο για σκάνδαλο, σχετικά με τη σύμβαση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά για τα υποβρύχια
Ευάγγελος Μεϊμαράκης (απευθυνόμενος και στον τότε υπουργό Άμυνας κ. Βενιζέλο):


«Όσον αφορά τη συγκεκριμένη σύμβαση, η γνώμη μου είναι, κ. Υπουργέ, ότι κακώς προχωρείτε προς αυτή τη σύμβαση, κακώς παραγγέλνετε τα δύο υποβρύχια.
Αν θυμάμαι καλά, δεν υπάρχει αίτημα του ναυτικού και δεν υπάρχει στο ΕΜΠΑΕ για τα δύο επιπλέον υποβρύχια. Και αυτό σημαίνει πως τα δύο υποβρύχια τα οποία παραγγέλνετε, τα παραγγέλνετε με δική σας πρωτοβουλία, προσωπική, κάνατε εσείς προσωπικά και όχι μέσω των υπηρεσιών σας τη συζήτηση, όχι με ομολόγους σας, αλλά με ιδιώτες, αγνοώντας τα θεσμικά όργανα της πολιτείας και προχωράτε σε μια συμφωνία η οποία δεν ξέρουμε αν θα τηρηθεί και την οποία δεν την έχουμε και μπροστά μας».
«Ευάγγελος Μεϊμαράκης: Απορώ κι εγώ, κύριε Υπουργέ, πώς απευθείας κάνετε ανάθεση και συζητήσεις με ιδιώτες, οι οποίοι είναι και αναξιόπιστοι».
«Ευάγγελος Μεϊμαράκης: Δηλαδή, δεν έκανε ο Υπουργός ιδιωτικές συμφωνίες; Ποιος τις έκανε; Πήγε στο νομικό συμβούλιο, πέρασε από τα θεσμοθετημένα όργανα;»
«Ευάγγελος Μεϊμαράκης: Είπα ότι παίρνετε ένα υδάτινο φέρετρο, το οποίο θα ονομασθεί Βενιζέλος-Μπεγλίτης. Δεν μπορείτε να βάλετε ούτε ένα παιδάκι εκεί μέσα».
«ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (Υπουργός Εθνικής Άμυνας): Όχι τέτοια συμπεριφορά εδώ.
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ – ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ: Έτσι να μιλάτε στους υποτακτικούς σας».
«ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΑΣΟΥΛΑΣ: Αυτή τη στιγμή έχουμε μια μεγάλη διαφορά απ’ ό,τι συνέβαινε και επειδή συμφωνώ με τον κ. Βενιζέλο ότι η λέξη «σκάνδαλο» είναι λέξη που έχει χρησιμοποιηθεί καταχρηστικά και πολλές φορές αδίκως και το θέμα είναι πολύ σοβαρό, όμως δεν έχω πεισθεί, κύριε Υπουργέ, γιατί δεν είναι σκάνδαλο. Δεν έχω πεισθεί διότι βλέπω σε περίοδο δεινής δημοσιονομικής καταστάσεως, χειρότερης από εκείνη που δυνάστευε εμάς, προχωρείτε σε επιβάρυνση του ελληνικού δημοσίου της τάξεως που αγγίζει το 1 δισ. ευρώ, κατά τη γνώμη μου, χωρίς να υπάρχει ισχυρός επιχειρησιακός λόγος… Κύριε Υπουργέ, θα ήθελα να με πείσετε γιατί δεν είναι σκάνδαλο και τεράστιο λάθος αυτό που πάει να γίνει.
ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΔΑΜΙΑΝΑΚΗΣ (Προεδρεύων της Υποεπιτροπής): Θα ήθελα να ρωτήσω τον κ. Τασούλα, σε σχέση με την τοποθέτηση του. Νομίζω ότι πρέπει όλοι μας, επειδή η πολιτική ζωή του τόπου.
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (Υπουργός Εθνικής Άμυνας): Όταν ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας λέει σε κοινοβουλευτικό όργανο ότι πρέπει να τον πείσω ότι δεν είναι σκάνδαλο, δηλαδή ότι υπάρχει τεκμήριο σκανδάλου, το οποίο πρέπει να ανατραπεί, δεν έχει καμία σωτηρία ούτε το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αλλά φοβάμαι, ούτε το πολιτικό σύστημα. Πρόκειται για μνημείο αντιδημοκρατικής στάσης.
«ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΔΑΜΙΑΝΑΚΗΣ (Προεδρεύων της Υποεπιτροπής): Τη λέξη «σκάνδαλο» δεν την είπε κανείς άλλος. Την είπε ο κ. Τασούλας.
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ: Την πρωτοείπα και εγώ, λέγοντας ότι έχει οσμή σκανδάλου».
«ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΑΣΟΥΛΑΣ: Κύριε Υπουργέ, το ερώτημά μου είναι να μας πείσετε γιατί δεν είναι σκάνδαλο. Βεβαίως, γνωρίζετε πάρα πολύ καλά ότι στην Ελλάδα ισχύει το ό,τι δηλώσεις είσαι και ό,τι σε δηλώσουν, αλλά δεν είναι αυτό που δηλώσατε. Είναι αυτό που ρώτησα. Συνεπώς, ερωτώ και πάλι, εφόσον εσείς είστε αποφασιστικότεροι ημών, το οποίο θα το δεχτώ για την πρόοδο της συζητήσεως, τι σας κάνει να νιώθετε δημοσιονομικά ανετότεροι, μήνες μετά τη δική μας δημοσιονομική δυσπραγία και σας επιτρέπει να επιβαρύνετε τόσο σημαντικά δημοσιονομικά τη χώρα, για να αποποιηθείτε την πρόταση που οι Γερμανοί είχαν κάνει, επιβάλλοντας για την καταβολή των ποσών που ήταν αρχικώς συμφωνηθέντα;
«ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (Υπουργός Εθνικής Άμυνας): Σας ευχαριστώ και εγώ. Θα ήθελα να κάνω μια παρατήρηση επί της διαδικασίας. Θα ήθελα να σας παρακαλέσω να διατυπώσετε αύριο το πρακτικό με σημερινή ημερομηνία, βέβαια, γιατί σήμερα είναι η συνεδρίαση της Επιτροπής και αύριο θα συνεδριάσει το ΚΥΣΕΑ, στο οποίο θα μεταφέρω την κατά πλειοψηφία θετική γνώμη της Επιτροπής. Όταν θα απομαγνητοφωνηθούν τα πλήρη πρακτικά, θα σας παρακαλούσα με τη δική σας ευθύνη να τα θέσετε υπόψη του κ. Μεϊμαράκη και του κ. Τασούλα, να διαγράψουν ό,τι θέλουν από τα λεχθέντα τα δικά τους και τα δικά μου. Εξουσιοδοτώ τον κ. Μεϊμαράκη και τον κ. Τασούλα, εάν θέλουν να διαγράψουν διαλόγους, τότε να τους διαγράψουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.