Παρασκευή, 27 Ιουνίου 2014

Ο Σαμαράς ποντάρει στην ανάπτυξη…με φόρους, χαράτσια, πετσόκομα μισθών, λουκέτα και ξεπούλημα..

Ο Σαμαράς ποντάρει στην ανάπτυξη…με φόρους, χαράτσια, πετσόκομα μισθών, λουκέτα και ξεπούλημα..Συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης παραχώρησε ο έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην ηλεκτρονική εφημερίδα Handelsblatt Live.
Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί τρίτο πακέτο βοήθειας. Ο ίδιος δεν συμφωνεί με τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ περί χρηματοδοτικού κενού ύψους 12,5 δις ευρώ τα επόμενα δυο χρόνια, καθώς, όπως λέει, η Ελλάδα έχει καλύψει το μεγαλύτερο μέρος και για το υπόλοιπο

υπάρχουν πολλές ιδέες για το πώς μπορεί να καλυφθεί χωρίς πρόσθετα δάνεια. Άλλωστε, όπως υπενθυμίζει, και στο παρελθόν η Τρόικα αναγκάστηκε συχνά να διορθώσει τις εκτιμήσεις της, καθώς «η Ελλάδα ξεπέρασε τις απαιτήσεις». Ο κ. Σαμαράς τονίζει ότι η κυβέρνησή του ποντάρει στην ανάπτυξη της οικονομίας και στο γεγονός ότι η χώρα βγαίνει φέτος και για πρώτη φορά μετά από 6 χρόνια από την ύφεση.
Πρόοδο διαπιστώνει ο έλληνας πρωθυπουργός και όσον αφορά τη μείωση του χρέους, λέγοντας ότι, όπως έχει συμφωνηθεί με τους πιστωτές, η Ελλάδα θα μειώσει το χρέος της από το 175 % σήμερα, κάτω από το 110 % μέχρι το 2022, υπό την προϋπόθεση, όπως τονίζει, να τηρήσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι τις δεσμεύσεις τους. Για την Ελλάδα αυτό σημαίνει να συνεχίσει τις δομικές μεταρρυθμίσεις και την επιτυχή δημοσιονομική πολιτική. Σε αντάλλαγμα όμως, όπως σημειώνει, οι πιστωτές θα πρέπει να τηρήσουν τη συμφωνία του Νοεμβρίου του 2012 και να συζητήσουν για ελαφρύνσεις του χρέους, όπως πχ., «χαμηλότερα επιτόκια, μεγαλύτερες περιόδους αποπληρωμής, επιπλέον περιόδους χάριτος ή έναν συνδυασμό τέτοιων μέτρων». Σε ερώτηση εάν δεν θα ήταν ένα καθαρό «κούρεμα» χρέους η καλύτερη λύση, ο κ. Σαμαράς απαντά ότι «για αυτό ίσως θα έπρεπε να ρωτήσετε το γερμανικό κοινοβούλιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.