Κυριακή, 29 Ιουνίου 2014

Ο επικίνδυνος Μπένι δεν… σκάβει μόνο τον λάκκο του Σαμαρά αλλά και της Ελλάδας

Ο επικίνδυνος Μπένι δεν… σκάβει μόνο τον λάκκο του Σαμαρά αλλά και της ΕλλάδαςΚυκλοφορεί ελεύθερος και πιο επικίνδυνος από ποτέ… Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, όταν έπεφτε στο τραπέζι το θέμα της συγκυβέρνησης, έθετε βέτο στον Αντώνη Σαμαρά για την ανάληψη του υπουργείου Εξωτερικών και ήξερε πολύ καλά τον λόγο. Ο Μπένι έπρεπε πάση θυσία να συνεχίσει την ανθελληνική πολιτική του πρώην πρωθυπουργού και αρχηγού του στο ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου. Ναι, γιατί σε αυτό το κομμάτι συμφωνούν.

Και εκτός από την τυφλή στήριξη στην πολιτική των ΗΠΑ και της Ε.Ε για το ζήτημα της Ουκρανίας (που συνεπάγεται διάλυση των σχέσεων με την ορθόδοξη Ρωσία), την επίσπευση των διαδικασιών για την ένταξη της Αλβανίας στην Ευρώπη και την επίλυση στο Σκοπιανό προς αντίθετο από εμάς όφελος, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης έχει μια ιδιαίτερη ευαισθησία (όπως και ο ΓΑΠ) στις σχέσεις με την Τουρκία.
Οι οποίες σε προσωπικό επίπεδο είναι άριστες, παράλληλα όμως κακές για τη χώρα. Γιατί ο Μπένι αφήνει τους Τούρκους να αλωνίζουν στο Αιγαίο χωρίς να αναφέρει το παραμικρό για το θέμα, την ίδια ώρα που προωθεί και άλλα ζητήματα των «γειτόνων» σε βάρος της Ελλάδας.
Το τελευταίο διάστημα οι Τούρκοι… βολτάρουν στο Αιγαίο και ο υπουργός εξωτερικών σιωπά, παρά το γεγονός πως μπορεί να δημιουργήσει θέμα υπέρ της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ. Κι όμως δεν βγάζει τσιμουδιά… Αντίθετα συνεχίζει τις επαφές με τον ομόλογο του, Αχμέτ Νταβούτογλου, σε διαφορετικό επίπεδο συζητήσεων…
Γεια σου Αντιπρόεδρε της κυβέρνησης και υπουργέ εξωτερικών… Τέτοια προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων δεν έχουμε ξαναματαδεί… Ο Μπένι μίλησε με τον ομόλογο του για επιπλέον μέτρα εμπιστοσύνης ανάμεσα στις δύο πλευρές ξεχνώντας βέβαια πως η Τουρκία δεν τηρεί ούτε τα συμφωνημένα… Ξεχνώντας πως η Τουρκία καθημερινά προχωρά σε παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας… Ξεχνώντας την ανθελληνική στάση της στο Κυπριακό…
Κι όμως ο Μπένι της χαϊδεύει τα αυτιά την ίδια ώρα που οι ηγεσίες των περισσότερων ευρωπαϊκών κρατών στρέφονται εναντίον της και κατά του Ερντογάν… Ο Ευάγγελος Βενιζέλος πιο επικίνδυνος από ποτέ, εκτός από το να σκάβει τον λάκκο του «κολλητού» Σαμαρά, γκρεμίζει τα ότι έχει μείνει όρθιο σε αυτή τη χώρα συνεχίζοντας ακάματα το έργο του έτερου ανθέλληνα, Γιώργου Παπανδρέου… Έτσι απλά… 

hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.