Τι άλλο θα πρέπει να δούμε για να καταλάβουμε πως δεν υπάρχει αύριο για μας και τις οικογένειές μας;;

ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΤΑΜΑΤΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ;

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Συζητούσα με ένα φίλο μου το θέμα της σύνταξής του. Η αγανάκτησή του ξεχείλιζε για την γενικότερη κατάσταση της σημερινής Ελλάδας. Μου αποκάλυπτε πως μετά από 38 χρόνια επίπονης εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, κατέθεσε πριν από 17 μήνες τα ένσημά του που όλα ήταν σε ένα ασφαλιστικό ταμείο (ΙΚΑ) και περιμένει να λάβει την κύρια σύνταξη. Όμως, από το ΙΚΑ, έλαβε την απάντηση πως ακόμη επεξεργάζονται τα ένσημα του πρώτου τριμήνου του 2012
όσων ασφαλισμένων έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης. Επί της ουσίας δηλαδή, υπολείπονται ενός χρόνου για να φτάσουν στην ημερομηνία θεμελιώσεως του συνταξιοδοτικού δικαιώματος του φίλου μου! Εάν λοιπόν, αναλογισθούμε πως για κάθε πραγματικό μήνα, απαιτείται από το ΙΚΑ το διπλάσιο ή και τριπλάσιο αυτού του διαστήματος, αντιλαμβανόμεθα όλοι μας, πως για να λάβει την κύρια σύνταξη, θα πρέπει να περάσουν 3 χρόνια! Αυτή είναι η αλήθεια που εκφράζεται μέσω της πολιτικής της κυβέρνησης Σαμαρά. Για δε τις επικουρικές συντάξεις δεν θα πρέπει να γίνεται λόγος. Η απόδοσή τους ξεπερνούν τα 4-5 χρόνια. Που σημαίνει, πως πολύ σύντομα θα καταργηθούν και ουδέποτε θα αποδοθούν στους δικαιούχους ασφαλισμένους, οι οποίοι μαζί με την εργοδότρια εταιρεία τους, πλήρωναν ανελλιπώς επί δεκαετίες τις εισφορές τους. Θα πρέπει στο σημείο αυτό να προσθέσουμε πως με βάση την απόφαση του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ), οι συντάξεις του Ιουλίου που θα καταβληθούν έως τα τέλη Ιουνίου σε όλους τους συνταξιούχους του Ταμείου θα είναι μειωμένες οριζόντια κατά 5,2% με υπολογισμό της νέας μείωσης επί του ποσού το οποίο απομένει μετά τις παρακρατήσεις των γνωστών εισφορών. Θα πρέπει επίσης, να επισημανθεί πως δεν θα είναι για φέτος η τελευταία μείωση των επικουρικών συντάξεων. Τα δε αναδρομικά των επικουρικών συντάξεων, δίνονται στους δικαιούχους σε 4 δόσεις μέσα σε 2 χρόνια! Όπως επίσης, θα πρέπει να γνωρίζουμε πως από την πρώτη του νέου έτους έρχεται η μεγαλύτερη ανατροπή για όλους τους εργαζόμενους, αφού το νέο ασφαλιστικό «χτίζεται» πάνω στη βασική σύνταξη των 360 ευρώ, την οποία και μόνο αυτή θα χρηματοδοτεί και θα εγγυάται το κράτος από το 2015 και μετά.
Δυστυχώς, αυτή η τραγική κατάσταση επικρατεί στην πτωχευμένη πατρίδα μας, γιατί το ασφαλιστικό μας σύστημα έχει περιέλθει σε πλήρες αδιέξοδο και έχουν θανατωθεί τα συνταξιοδοτικά προγράμματα από τη στιγμή που οι εισφορές προς τα ταμεία έχουν μειωθεί αφάνταστα λόγω της μεγάλης ανεργίας και των λουκέτων που έχουν μπει στην αγορά. Και η κυβέρνηση σε καμιά περίπτωση δεν σκέφτεται να αγγίξει τους έχοντες και κατέχοντες της χώρας μας, δηλαδή τους μεγαλοεργολάβους, τους μεγαλοεφοπλιστές και τους μεγαλοβιομηχάνους.
Έτσι, τα τέσσερα τελευταία χρόνια στην πολιτική σκηνή της πατρίδας μας παρακολουθούμε ένα κινηματογραφικό θρίλερ, όπου στυγνοί πολιτικοί εγκληματίες δολοφονούν και στην συνέχεια διαμελίζουν τον κοινωνικό ιστό της χώρας μας, δηλαδή τη μεσαία αστική τάξη, τη ραχοκοκαλιά της κοινωνίας μας. Επί τέσσερα χρόνια επιβάλουν στον Ελληνικό λαό λανθασμένες οικονομικές συνταγές, που έχουν όλες αποτύχει. Αυτοί, οι έμμισθοι πολιτικοί εκτελεστές συμβολαίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έχουν ένα και μοναδικό σκοπό, την φτωχοποίηση του λαού μας με την υφαρπαγή της δημόσιας και της ιδιωτικής περιουσίας. Γιαυτό επιδιώκουν να δημιουργήσουν μια κατεχόμενη οικονομικά και πολιτικά χώρα, που στην ίδια δεν θα ανήκει απολύτως τίποτε. Παρόλα αυτά, εξακολουθούν να εφαρμόζουν τις ίδιες αποτυχημένες συνταγές και έχουν το απύθμενο θράσος να ισχυρίζονται πως το κάνουν για «το καλό μας».
Σ΄ αυτό το πλαίσιο και οι πρόσφατες δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά και της κυβέρνησής του, πως τάχατες σιγά-σιγά διαμορφώνεται θετικό περιβάλλον με την προσέλκυση επενδύσεων, με την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και την μείωση των φορολογικών συντελεστών κάτι στο οποίο θα προχωρήσει το Φθινόπωρο διαμορφώνοντας οδικό χάρτη μείωσης της φορολογίας. 
Λόγια-λόγια-λόγια, όταν για άλλη μια φορά ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αμέσως μετά το αποτέλεσμα των πρόσφατων ευρωεκλογών στην πατρίδα μας, δήλωνε: «Για τον ελληνικό λαό οι μεταρρυθμίσεις συνδέονται με μεγάλη επιβάρυνση, ακόμη και με δυσχέρειες, αυτό δεν αμφισβητείται. Γι αυτό θα πρέπει να έχουμε και πάρα πολλή κατανόηση. Αλλά αυτό δεν βοηθά σε κάτι. O ελληνικός λαός πρέπει να περάσει αυτήν τη μεταρρυθμιστική διαδικασία, εάν η χώρα θέλει να παραμείνει στο ευρώ. Οι Έλληνες αποφασίζουν μόνοι τους για το μέλλον τους. Μια νομισματική ένωση όμως μπορεί να λειτουργήσει μόνο εάν όλοι τηρούν τους κοινούς κανόνες».
Δηλαδή, εάν δεν καταλάβατε συνεχίζει να μας τρομοκρατεί πως εάν δεν τηρήσουμε τα συμφωνηθέντα θα μας πετάξει έξω από την ευρωζώνη. Που σημαίνει πως θα πρέπει να συναινέσουμε στο νέο «πακέτο» χρηματοδότησης, λέγε με νέο Μνημόνιο, που βεβαίως θα είναι περιορισμένο, άκουσον-άκουσον και δεν θα ξεπερνά τα 10 δις ευρώ. Μας επεσήμανε επίσης: «Στα τέλη του 2012 ψηφίσαμε το δεύτερο πρόγραμμα για την Ελλάδα. Τότε ήταν σαφές ότι θα διαρκούσε δύο χρόνια και ότι η Ελλάδα και μετά από αυτό δεν θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί πλήρως από τις αγορές. Το χρέος της Ελλάδας, σύμφωνα με τις προγνώσεις της Τρόικα, θα φτάσει το 2022 σε ένα επίπεδο που θα μπορεί να χαρακτηρισθεί βιώσιμο. Προϋπόθεση θα ήταν βεβαίως να συνεχίσει να εκπληρώνει τους όρους του ΔΝΤ, της EKT και της ΕΕ» ή αλλιώς επί τω συντομότερω, τρόικα!
Τι δεν καταλάβατε για άλλη μια φορά! Δεν καταλάβατε πως η τρόικα δεν θα φύγει ποτέ από την Ελλάδα; Δεν καταλάβατε πως το χρέος δεν είναι βιώσιμο, παρά τα όσα σας λέει η κυβέρνηση των δοσίλογων; Και πως μπορεί να είναι βιώσιμο, όταν το συνολικό χρέος αγγίζει τα 720 δις ευρώ (510 δις το δημόσιο χρέος και 210 το χρέος των τραπεζών);
Δεν καταλάβατε πως η Ελλάδα βρίσκεται με τη θηλιά των Μνημονίων στο λαιμό της; Δεν καταλάβατε πως αυτή η πολιτική είναι μια αδιέξοδη πολιτική; Δεν καταλάβατε πως αυτές οι απίθανες και ανεύθυνες κυβερνήσεις των Μνημονίων ακολουθούν λαθεμένες πολιτικές και το μόνο που καταφέρνουν είναι να δημιουργούν συνεχώς μια δυναμική εξόδου από την κρίση που είναι απορίας άξιο εάν πραγματικά θέλουν την έξοδο της χώρας από αυτήν. Γιατί οι επιλογές που κάνουν οδηγούν την χώρα σε βαθειά ύφεση χωρίς γυρισμό. Οι συνεχιζόμενοι νέοι φόροι διέλυσαν την εμπορική κίνηση των μεσαίων καταστημάτων, με αποτέλεσμα τα καθημερινά λουκέτα. Οι επανωτοί φόροι στην ακίνητη περιουσία αδρανοποιούν τις οικοδομικές δραστηριότητες. Γέμισε η αγορά ακάλυπτες επιταγές. Η ανεργία αγγίζει το 30%. Τρία εκ. Ελλήνων βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχιας. Δώδεκα δις ευρώ το χρόνο εξάγονται από τους λαθρομετανάστες στις χώρες τους. Εκατό εκ. ευρώ το μήνα μας στοιχίζει η ιατρική περίθαλψη των λαθρομεταναστών. Τριάντα πέντε χιλιάδες επιδόματα ανεργίας δίνονται σε «οικονομικούς μετανάστες». Τεράστια ποσά εξάγονται από τη χώρα δια μέσω της αγοράς προϊόντων από τα μεγάλα πολυκαταστήματα, τα οποία είναι όλα ξένων συμφερόντων. Γι΄αυτό κάποτε θα πρέπει ο ευνουχισμένος λαός μας να κηρύξει εμπάργκο σε ότι μη Ελληνικό και να τονώσει, μέσω των αγορών Ελληνικών προϊόντων την εγχώρια οικονομία. Μπροστά σ΄ αυτήν την κατάσταση, οι πολιτικοί μας το μόνο που κάνουν είναι να δίνουν σκληρή μάχη για να διατηρηθούν όλα τους τα προνόμια.
Συνεπώς, τι άλλο θα πρέπει να δούμε για να καταλάβουμε πως δεν υπάρχει αύριο για μας και τις οικογένειές μας! Για μας και τα παιδιά μας! Μας βιάζουν, μας συνθλίβουν, μας εξαφανίζουν! Ως πότε θα υπομένουμε αυτή την υποδούλωση; Ως πότε θα υπομένουμε τον εξευτελισμό μας; Θα δεχόμαστε για πολύ ακόμη την υποθήκευση του μέλλοντος των παιδιών μας; Θα περιμένουμε να μας δώσουν και το σχοινί που θα κρεμαστούμε; Ή κάποια στιγμή θα επαναστατήσουμε και θα τους κρεμάσουμε πρώτοι;

Σχόλια