Ο Αβραμόπουλος δεν αποκλείει δημιουργία «μεγάλου συνασπισμού»....με συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ.

Διέξοδο στα αδιέξοδα που δημιουργεί το πολιτικό σύστημα και οι προσωπικές στρατηγικές δίνει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος με συνέντευξή του στην Real της Κυριακής.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος λέει ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχουν αδιέξοδα στην πολιτική και ότι δεν αποκλείει τη δημιουργία ενός «μεγάλου συνασπισμού»....
με τη συμμετοχή προφανώς και του ΣΥΡΙΖΑ καθώς, όπως λέει, «εφ' όσον ο λαός δεν θα έδινε αυτοδυναμία σε ένα κόμμα όλες οι επιλογές είναι θεμιτές, κάτω από όρους ειλικρινούς συνεργασίας και κατανόησης με κοινό παρανομαστή το συμφέρον της Ελλάδας. Κανείς δεν περισσεύει σε μια τέτοια προσπάθεια όταν τοποθετείται εντός συνταγματικού τόξου».
Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επιμένει στην ανάγκη να αναζητηθούν πολιτικά και θεμιτά μέσα συναίνεσης – με γνώμονα το εθνικό συμφέρον – για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
«Μια τέτοια συναίνεση θα εξασφάλιζε τη σταθερότητα και τη συνέχεια της χώρας» επισημαίνει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.
«Σήμερα οι πολιτικές εξελίξεις επιβάλλουν περισσότερο από ποτέ τέτοιου είδους συναινέσεις, στο μέτρο που οι αυτοδυναμίες είναι πλέον δύσκολη υπόθεση» τονίζει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.
Σημειώνει δε ότι η Βουλή με τη σημερινή της σύνθεση μπορεί και πρέπει να προχωρήσει στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς, όπως δηλώνει, η Ελλάδα βρίσκεται στο κατώφλι της εξόδου από την κρίση, επαναφέροντας την ανάπτυξη και προχωρώντας τις μεταρρυθμίσεις.
«Είναι υποχρεωμένη για το κοινό συμφέρον να ολοκληρώσει την πορεία αυτή και αυτό είναι το διακύβευμα αυτής της προεδρικής εκλογής» τονίζει, επισημαίνοντας πως δεν θα πρέπει να πάνε χαμένες οι τεράστιες θυσίες των πολιτών.

Σχόλια