Κυριακή, 29 Ιουνίου 2014

Της πατρίδος μου η σημαία…

Με αφορμή δύο περιστατικά που συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες στην Τουρκία, ο αυτόματος συνειρμός δεν άργησε να έρθει… Όταν δύο Κούρδοι προσπάθησαν να κατεβάσουν την τουρκική σημαία, από αστυνομικό τμήμα και αεροπορική βάση, δέχθηκαν πυροβολισμούς, στο πόδι στην πρώτη περίπτωση και στον αέρα στη δεύτερη. Όσο υπερβολική -κατ εμέ- είναι αυτού του είδους η αντίδραση από τουρκικής πλευράς, η αλήθεια είναι ότι μέσα σου κάπου λες…
«τουλάχιστον αντιδρούν όταν κάποιος πάει να πειράξει τα εθνικά τους σύμβολα».
Γιατί ναι ρε γαμωτο, η σημαία είναι ιερό πράγμα, όσο και αν την έχουν ξεφτιλίσει ορισμένοι με τις πράξεις τους και τη συμπεριφορά τους. Από τους προδότες πολιτικούς, μέχρι το τελευταίο κακομαθημένο τσογλάνι που νομίζει πως είναι μαγκιά να κάψεις την ελληνική σημαία και βλέπεις πως δεν υπάρχει ούτε ένας να το πιάσει και να του δώσει δυο φάπες για να καταλάβει πως με αυτά τα πράγματα δεν παίζουν.
Το σύμβολο της πατρίδας μας είναι η γαλανόλευκη και αξίζει σεβασμού από όλους και πρώτα από όλα από εμάς τους ίδιους. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τις θυσίες που έχουν γίνει γι’αυτή τη σημαία και όλους τους συμβολισμούς που έχει. Και γι” αυτό δεν πρέπει να επιτρέπουμε σε κανέναν να την ταπεινώνει με οποιονδήποτε τρόπο. Κυρίως αν «δηλώνει» Έλληνας, γιατί όποιος δεν σέβεται τα εθνικά σύμβολα της πατρίδας, για μένα δεν είναι Έλληνας.
Ας φροντίσουμε λίγο να θυμίσουμε στους εαυτούς μας τι σημαίνει για τον καθένα μας η σημαία. Γιατί τότε, ίσως και να μπορέσουμε επιτέλους σαν λαός να αντιδράσουμε ενάντια σε όλους αυτούς που μας υποδουλώνουν κάθε μέρα και περισσότερο.

hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.