Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2014

Ρε δεν κόβετε την πλάκα, σας πήραμε χαμπάρι..Βορίδης: Πρέπει να αυξηθούν τα κονδύλια στην Υγεία


Την ανάγκη να αυξηθούν οι δαπάνες για την Υγεία μέσω εσωτερικής αναδιανομής του προϋπολογισμού, υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό . Ο κ. Βορίδης είπε ότι θα συνεχίσει
τη δουλειά που έγινε από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υγείας, και αναγνώρισε όσα έχουν γίνει από τον κ. Γεωργιάδη.
«Τα μέτωπα θα αρχίσουν να κλείνουν σιγά-σιγά» είπε και αναφερόμενος στη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ ανέφερε ότι σίγουρα η κατάσταση είναι καλύτερη από ό,τι στο παρελθόν «έχουν ωστόσο ακόμα πολλά να γίνουν».
Μιλώντας για τα φάρμακα και τη συμμετοχή των ασφαλισμένων, σημείωσε ότι «θα πρέπει να υπάρξει ισορροπία μεταξύ του ασφαλισμένου και του φορολογούμενου». Ο στόχος είναι να δημιουργηθούν οι συνθήκες για φτηνά φάρμακα και σε αυτές «θα πρέπει να υπολογιστούν και η πλευρά του ασφαλισμένου και αυτή του φορολογούμενου… Στους καλούς συμβιβασμούς κανένας δεν είναι ικανοποιημένος».
Για την απελευθέρωση του φαρμάκου σημείωσε ότι «υπάρχει επαρκής ανταγωνισμός και γίνεται να υπάρξει μείωση των τιμών».
Επισήμανε, ωστόσο, ότι θα πρέπει «να βελτιωθεί η αποδοτικότητα στο εσωτερικό του συστήματος, να μην υπάρχουν απώλειες χρημάτων, να υπάρχει διαφάνεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.