Κυριακή, 1 Ιουνίου 2014

Ο ΜΕΝΕΜ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.....

«Ο Σαμαράς δήλωσε:     Κάποιοι ήθελαν να γίνουμε Αργεντινή… ευτυχώς πού δεν γίναμε!»

Κύριοι Βουλευτές της ΝΔ και κύριε Αντώναρε (ήτοι Κώστα Καραμανλή)
Ως γνωστόν όμως για ότι πει Σαμαράς στους Έλληνες σχεδόν πάντα  ισχύει το αντίθετο.
Ο Σαμαράς, ο Μένεμ μας,μας  έκανε χειρότερα από την Αργεντινή του Μένεμ... 


Δείτε την ομοιότητα (καρμπόν) του τι (λεηλασία του Εθνικού πλούτου κτλ)  έγινε στην Αργεντινή με το γίνεται από τον σωτήρα μας Μένεμ της Ελλάδας Σαμαρά μας.  Και στην Κύπρο από τον  Μένεμ της τον Ανανστασιάδη
 
Αν πάλιν εννοεί ο Σαμαράς αυτό που διαστρέβλωσε ασύστολα με νεοταξικές οδηγίες προφανώς η  ΣΙΑ  του ΣΚΑΪ του Αλαφούζου (του Παπαχελά δηλαδή)  για διαπραγμάτευση και εξόφληση στο 10% της αξίας του το χρέος της η Αργεντινή, για να δείτε πόσον ψεύτες και απατεώνες είναι μερικοί, δείτε στη συνέχεια :
 
«Η Πρόεδρος Cristina Fernández de Kirchener (ναι αυτή που προειδοποιούσε τον εφιάλτη ΓΑΠ το 2010, δείτε 8/5/10,  η πρόεδρος της Αργεντινής προειδοποιεί Παπανδρέου για το ΔΝΤ και προβλέπει κοινωνικές αναταραχές στην Ελλάδα, )  :

«Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Λέσχης του Παρισιού που μια χώρα με τους δικούς της όρους έχει διαπραγματευθεί με πολυμερές σώμα χωρίς την παρέμβαση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου , και χωρίς να εγκαταλείψει την αυτονομία της που μια κυρίαρχη χώρα θα πρέπει να έχει , και η οποία μας δείχνει  ότι όταν αφεθήκαμε να αναπτύξουμε τις δικές μας πολιτικές, μπορέσαμε  να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας και απασχόληση , και για αυτό υπάρχουν  οι προϋποθέσεις για να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας  και να αναλάβουμε την ευθύνη της για το χρέος μας.  .
Δεν είμαστε , όπως λένε οι «γύπες» ,  οφειλέτες της σειράς. Αυτοί, οι διεθνείς οικονομικοί καπιταλιστές , είναι  αρπακτικά ζώα της σειράς, όχι μόνο για την οικονομία μας, αλλά για πολλές οικονομίες στον κόσμο . "

Argentina Reaches Deal to Repay Debts Without IMF Involvement (Headline News Item of Democracy Now, May 30, 2014, Broadcast)
Ακολουθεί μετάφραση του άρθρου...

 Η Αργεντινή φτάνει συμφωνία για να εξοφλήσει τα χρέη χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ Η Αργεντινή έχει φτάσει σε μια συμφωνία -ορόσημο με μια ομάδα των εθνών πιστωτών για να εξοφλήσει το χρέος της μακροχρόνια , χωρίς τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου . Η Αργεντινή εξακολουθεί να προσπαθεί να ανακάμψει από μια τεράστια οικονομική κρίση και χρεωκοπία που έγινε πριν από περισσότερο από μια δεκαετία, που ήταν επακόλουθο ακολουθείται νεοφιλελεύθερων μεταρρυθμίσεων που επιβλήθηκαν από το ΔΝΤ και την Παγκόσμια Τράπεζα . Η Πρόεδρος της Αργεντινής Cristina Fernández de Kirchener χαιρέτισε τη συμφωνία να πληρώσει στη Λέσχη των Παρισίων $ 9.700.000.000 . Η Πρόεδρος Cristina Fernández de Kirchener : «Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Λέσχης του Παρισιού που μια χώρα με τους δικούς της όρους έχει διαπραγματευθεί με πολυμερές σώμα χωρίς την παρέμβαση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου , και χωρίς να εγκαταλείψει την αυτονομία της που μια κυρίαρχη χώρα θα πρέπει να έχει , και η οποία μας δείχνει ότι όταν αφεθήκαμε να αναπτύξουμε τις δικές μας πολιτικές, μπορέσαμε να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας και απασχόληση , και για αυτό υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας και να αναλάβουμε την ευθύνη της για το χρέος μας. . Δεν είμαστε , όπως λένε οι «γύπες» , οφειλέτες της σειράς. Αυτοί, οι διεθνείς οικονομικοί καπιταλιστές , είναι αρπακτικά ζώα της σειράς, όχι μόνο για την οικονομία μας, αλλά για πολλές οικονομίες στον κόσμο . " Μέρος του σχεδίου της Αργεντινής για την οικονομική ανάκαμψη συνεπάγεται το άνοιγμα των αγορών για τεράστια αποθέματα σχιστολιθικού στις ξένες εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου .
 
Ευριπίδης Μπίλλης
Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.