Παρασκευή, 6 Ιουνίου 2014

Έτσι πετσοκόβουν κατά 76 % τις συντάξεις....

«Στοιχειώδης "δικαιοσύνη" απαιτεί φορολόγηση των συνταξιούχων  με «μόνον» 60,% (με το οποίο ισοδυναμεί η περικοπή της σύνταξης τους, όρα κατωτέρω) και χωρίς επιπλέον φορολόγηση που ανεβάζει την αφαίμαξη-κλοπή τους κατά 76% (όρα κατωτέρω)»
Κύριοι Βουλευτές,
Υπενθυμίζω το, δεν θα γίνουν άλλες μειώσεις μισθών και κλοπή συντάξεων, εκτός των ήδη  αποφασισμένων.
Υπενθυμίζω επίσης ότι η σύνταξη δεν ήταν μισθός που μειώθηκε....
αλλά χρήματα των συνταξιούχων που εκλάπησαν με το PSI κτλ.
Μετά και την αποπομπή ή παραίτηση του κ. Θεοχάρη που έφταιγε για ή όχι όλα, η μη περαιτέρω εξόντωση των συνταξιούχων απαιτεί, αν υπάρχει ακόμα στοιχειώδης δικαιοσύνη, τη λήψη άμεσων μέτρων ελάφρυνσης τους.
Ήτοι φορολόγησης τους με «μόνον» 60,% (με το οποίο ισοδυναμεί η περικοπή της σύνταξης τους, όρα κατωτέρω) και χωρίς επιπλέον φορολόγηση που ανεβάζει την αφαίμαξη-κλοπή τους κατά 76% (όρα κατωτέρω)
Εν όψει του «εκτός των ήδη  αποφασισμένων»  υπενθυμίζω τα ανωτέρω και ότι ότι:
Για τις συντάξεις η μείωση και φορολόγηση τους  ισοδυναμεί με εγκληματική, ανάλγητη και  βάρβαρη φορολόγηση τους κατά 76%. Όρα κατωτέρω.
Έγινε εγκληματικά και αυθαίρετα κλοπή μείωση των μηνιαίων συντάξεων ως εξής:
Έναντι Ειδ. Εισφ. Αλληλ.  περίπου  0,6%.  
Εισφορά αλληλεγγύης περίπου  14%.   
Κράτ.  Ν.4024-Ν.4051 περίπου  15,1% 
Κρατ.  Ν.4093 περίπου 14.1%.
Από κατάργηση 13ου και 14ου μισθών  16.7%.  
Σύνολο  60,4%.
Και το 39,6 % που  απομένει το φορολογούν άγρια.
Έτσι και με τη φορολογία, ιδίως αν έχουν και κάποια πρόσθετη επικουρική ή άλλη σύνταξη για την οποίαν μια ζωή επίσης  κατέβαλλαν εισφορές, τότε το απομένων 40% των συντάξεων φορολογείται μέχρι και 40%.
Και η συνολική κλοπή της σύνταξης φτάνει μέχρι 76%. Που ούτε η πλέον νεοφιλελεύθερη νεοταξική κυβέρνηση που ποτέ υπήρξε αλλού θα έκανε αυτό το έγκλημα.
Ευριπίδης Μπίλλης
Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ

http://wp.me/p4sop1-eqU

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.