Δευτέρα, 2 Ιουνίου 2014

Λουκέτο στα Ταμεία… Μαύρη τρύπα 1,75 δισ. ευρώ…

Λουκέτο στα Ταμεία… Μαύρη τρύπα 1,75 δισ. ευρώ…Ερωτηματικά για τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά των ταμείων θέτει η τρόικα, αμφισβητεί τις προβλέψεις η κυβέρνηση.
Ανησυχία για την τύχη του Ασφαλιστικού προκαλούν οι εκτιμήσεις των διοικήσεων των Ταμείων, σύμφωνα με τις οποίες η χρονιά  θα κλείσει με μαύρη τρύπα 1,75 δισ. ευρώ, στους προϋπολογισμούς τους.
Παρ’ ότι οι επίσημες πηγές της
κυβέρνησης αμφισβητούν τις προβλέψεις αυτές, γεγονός είναι ότι και η τρόικα έχει ερωτηματικά για τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων και σκοπεύει μάλιστα να θέσει το θέμα αυτό ψηλά στην ατζέντα στον επόμενο γύρο των διαπραγματεύσεων το Φθινόπωρο.
Στην έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που θα δοθεί τις επόμενες ημέρες στη δημοσιότητα θα επισημαίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η ανάγκη για μια γενικότερη αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος, μεταξύ άλλων, μέσω ενοποιήσεων των Ταμείων, ενσωμάτωσης των επικουρικών ταμείων στους φορείς κύριας ασφάλισης αλλά και αλλαγής του τρόπου υπολογισμού των συντάξεων. 

hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.