Κυριακή, 25 Μαΐου 2014

Μέρκελ & Σουλτς: "Οχι στο ευρωομόλογο"

CDU-Wahlkampf Μέρκελ και Σουλτς συμφώνησαν λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες ότι δεν υπάρχουν οι προυποθέσεις για αμοιβαιοποίηση του χρέους. 

Το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα προηγείται με διαφορά από το Σοσιαλδημοκρατικό, που ανακάμπτει.
Την τελευταία λέξη έχουν σήμερα οι ψηφοφόροι
από τις υπόλοιπες 21 χώρες - μέλη της ΕΕ που προσέρχονται από το πρωί στις κάλπες για την ανάδειξη του νέου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Μεταξύ αυτών είναι και η Γερμανία με συνολικά 64 εκατομμύρια ψηφοφόρους, εκ των οποίων τα σχεδόν 3 εκ. είναι πολίτες άλλων χωρών της ΕΕ.
Καθησυχαστική ήταν η Άγκελα Μέρκελ και σε ότι αφορά την αμοιβαιοποίηση του χρέους απορρίπτοντας τα ευρωομόλογα. Αλλά και ο Μάρτιν Σουλτς, παρά τη θέρμη με την οποία έδειχνε να υποστήριζε παλαιότερα το θέμα, προεκλογικά συντάχθηκε με την Μέρκελ. Σε συνέντευξη στη Leipziger Volkzeitung, που κυκλοφορεί αύριο ο Σουλτς απάντησε ως εξής σε σχετικό ερώτημα: «δεν φιλοσοφώ προεκλογικά για θέματα τελειωμένα. Για τα ευρωομόλογα δεν υπάρχει ούτε πλειοψηφία, ούτε προϋποθέσεις για την εισαγωγή τους…πρωταρχικός στόχος μου είναι να κρατηθούν τα επιτόκια χαμηλά για να μειωθεί το δημοσιονομικό χρέος και να μην οδηγηθούμε σε κοινωνική καταστροφή».Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.