Πέμπτη, 8 Μαΐου 2014

Σκίζουν την «μαρίδα» των φορολογουμένων..και είναι στα συρτάρια οι υποθέσεις "μεγαλοκαρχαριών"..

Την ώρα που το υπ. Οικονομικών εξαντλεί την αυστηρότητά του στη «μαρίδα» των φορολογουμένων, στα συρτάρια των ελεγκτικών μηχανισμών αραχνιάζουν χιλιάδες περιπτώσεις υπόπτων για φοροδιαφυγή.
Πρόκειται για υποθέσεις μεγάλου πλούτου, εμβασμάτων που στάλθηκαν στο εξωτερικό, υπεράκτιων εταιρειών.

Αποκαλυπτικά για τη βραδύτητα με την οποία διενεργούνται οι φορολογικοί έλεγχοι σε υποθέσεις όπου υπάρχουν σαφείς ενδείξεις φοροδιαφυγής και στις οποίες εμπλέκονται οικονομικά ισχυροί παράγοντες της χώρας είναι τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) για την πορεία των ελέγχων.
Ενώ οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών έχουν στα συρτάρια τους περισσότερες από 30.000 υποθέσεις επιχειρήσεων και προσώπων ύποπτων για φοροδιαφυγή, στο πρώτο τρίμηνο φέτος είχαν ξεκινήσει έλεγχοι μόνο σε 1.277 περιπτώσεις και είχαν ολοκληρωθεί μόλις 94 έλεγχοι, από τους οποίους βεβαιώθηκαν φόροι και πρόστιμα συνολικού ύψους 26,3 εκατ. ευρώ και τελικά εισπράχθηκαν μόνο 7,6 εκατ. ευρώ.  efsyn.gr 

hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.