Λέμε ναι στην Ευρώπη των ίσων, ναι στην Ευρώπη των εθνών - κρατών και λέμε ΟΧΙ στην Ευρώπη της ομοσπονδίας.

Αγαπητοί φίλοι
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι ο μοναδικός πολιτικός φορέας εντός του κοινοβουλίου, που τάσσεται ευθύς εξαρχής από την γέννηση του, απέναντι σε όσους θέλουν την ομοσπονδοποίηση των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες πιστεύουμε στην Ευρώπη των οραματιστών και λέμε ΟΧΙ στην Ευρώπη των κερδοσκόπων.
Λέμε ναι στην Ευρώπη των ίσων, ναι στην Ευρώπη των εθνών - κρατών και λέμε ΟΧΙ στην Ευρώπη της ομοσπονδίας.
Μια ομοσπονδία όπου τα κράτη συνθλίβονται κάτω από μία μπότα, που είναι η δύναμη των μεγάλων κρατών που επιθυμούν, προσδοκούν και πλέον ανακοινώνουν και επίσημα ότι ο στόχος τους είναι η ομοσπονδιοποίηση της Ευρώπης και η κατάργηση των εθνών - κρατών. Σε αυτή την Ευρώπη λέμε ΟΧΙ .
Αυτό που βιώνουν οι Έλληνες και οι περισσότεροι συνάνθρωποι μας από το 2008, δεν είναι μια οικονομική κρίση, η οποία επήλθε για οικονομικούς λόγους στην ανθρωπότητα, αλλά ένα πονηρό σχέδιο απάτης σχεδιασμένο πριν από δεκαετίες. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ και λέγεται “end game” … Eίναι ένα σύστημα που θα ελέγχεται από Αγγλοαμερικανούς τραπεζίτες και ένα δίκτυο παγκόσμιων οργανισμών που θα εξασφαλίζει την σύγκλιση των ενοποιημένων εθνών του κόσμου σε ένα ενιαίο σύστημα που θα είναι στο εξής σε θέση να εκμεταλλεύονται επ’ αόριστον. Αυτό θα επιτευχθεί μέσω ενός συστήματος ελέγχου του πληθυσμού, του βιομηχανικού ελέγχου και νομισματικού ελέγχου, οι οποίοι θα αποτελούν από κοινού το θεμέλιο των μαλθουσιανικών πολιτικών τους. Δηλ. μέσα από τον έλεγχο της νομισματικής τους πολιτικής με απώτερο στόχο, τον έλεγχο των φυσικών πόρων.
Οι πολιτικές αυτές αναπτύσσονται πλήρως στην “ΑΤΖΕΝΤΑ 21“ του ΟΗΕ, καθώς και σε γραπτά φερέφωνων αυτής της πολιτικής, όπως π.χ. του επιστημονικού συμβούλου του Λευκού Οίκου, Τζων Χόλντρεν, στο βιβλίο του που έχει τίτλο “Ecoscience”…..
Ήδη τα εθνικά κέντρα εξουσίας είναι υποχρεωμένα να προσαρμόζονται στις επιταγές άλλων διεθνών κέντρων, στα ευρύτερα παγκόσμια ρεύματα. Για το σκοπό αυτό προωθούνται συνενώσεις κρατών, σχεδιάζονται αλλαγές συνόρων, περιφερειακά κράτη πού θα είναι προτεκτοράτα των ισχυρότερων κέντρων εξουσίας. Ό πόλεμος των Βαλκανίων και οι πρσφατες εξελιξεις στην Ουκρανια και Συρία φανερώνουν αυτούς τους σχεδιασμούς, πού προέρχονται κυρίως από την θεωρούμενη ως μονοκράτειρα Αμερική και το εβραϊκό λομπυ.
Σήμερα βλέπουμε, ότι στο πολιτικό επίπεδο υπονομεύονται πολλοί από τους δημοκρατικούς θεσμούς και εξασθενεί η ισχύς, το κύρος, η αποτελεσματικότητα τους. Νέες διεθνείς συνθήκες (όπως η περιβόητη Σένγκεν) υπογράφονται, τιθέμενες επάνω και από τα τοπικά εθνικά συντάγματα, χωρίς παράλληλα να κατοχυρώνονται διεθνώς τα ανθρώπινα δικαιώματα. Όσο για τους χάρτες του Ο.Η.Ε., αποτελούν απλώς παιχνίδια στα χέρια των ισχυρών. Το νέο ΝΑΤΟ, πού παραμένει όργανο κυρίως της Αμερικής, μετά τη νέα επετειακή Σύνοδο του Μαΐου 1999 έπαυσε και επισήμως να έχει μόνο αμυντικό χαρακτήρα. Με πρόφαση τις μειονότητες και την εκδημοκράτιση θα επεμβαίνει στα εσωτερικά των άλλων χωρών, θα αλλάζει σύνορα
Στα πλαίσια λοιπόν της παγκοσμιοποίησης δημιούργησαν διάφορες μεθόδους υποταγής οικονομιών και πληθυσμού- μεταξύ των οποίων πρώτιστα η αγροτική πολιτική- με αποκορύφωμα την δημιουργία του πρόσφατου codex alimentarius που πλέον έχει τεθεί σε ισχύ και στην Ελλάδα.
Σήμερα πια καταλαβαίνουμε πως η είσοδος μας στην Ε.Ε. μετατράπηκε σε προδιαγεγραμμένο σχέδιο για την Ελληνική παραγωγή και τον τόπο μας.
Η είσοδος της Ελλάδας στην Ε.Ο.Κ., το 1981, υπήρξε η αιτία κομβικών αλλαγών στην ελληνική πρωτογενή παραγωγή καθώς και στις σχετικές υποστηρικτικές δομές του κράτους. Η Ε.Ο.Κ. και μετέπειτα Ε.Ε. επέφερε το πρώτο καίριο πλήγμα στην αγροτική οικονομία της Ελλάδας με δύο κύριες αιτίες της πολιτικής πρακτικής. Η πρώτη αφορά το βορειοευρωπαϊκό βιομηχανικό διευθυντήριο, που ήθελε να αγοράζει τα ποιοτικά ελληνικά αγροτικά προϊόντα (τα οποία δεν μπορούσε να παράγει) σε χαμηλές τιμές τρίτου κόσμου και να πωλεί τα δικά του βιομηχανικά με τις όποιες τιμές αυτό θα επέβαλλε. Η δεύτερη, αφορά την πολιτική της Κ.Α.Π., των ποσοστώσεων και επιδοτήσεων. Με τις ποσοστώσεις στην παραγωγή η Ελλάδα υποχρεώθηκε να έχει εξαρτημένη αγροτική πολιτική και παραγωγή και να υποχρεούται να εισάγει μία σειρά από προϊόντα που είχε και η ίδια την δυνατότητα να παράγει. Με τις επιδοτήσεις σε συγκεκριμένα προϊόντα έγινε ουσιαστική επιλογή του τι θα παράγει η Ελλάδα. Οι συνεχείς προτροπές και επιδοτήσεις για την αλλοπρόσαλλη συνεχή αντικατάσταση καλλιεργειών επέτεινε το πρόβλημα ουσιαστικής απαξίωσης και πλήρους αποδιοργάνωσης. Υποχρεώθηκε δηλαδή η Ελλάδα σε υποτέλεια, η επιλογή των εν γένει προϊόντων, των καλλιεργειών, των ποσοτήτων και των δυνατοτήτων πέρασε σε ξένα χέρια και ετεροκαθορίζεται σε όλα τα ουσιώδη της στοιχεία.
Το άλλο, εξίσου σημαντικό και αλληλένδετο πλήγμα στην ελληνική αγροτική παραγωγή το προκάλεσε η παγκοσμιοποίηση και η πολιτική του δήθεν «ελεύθερου ανταγωνισμού». Τα αγροτικά προϊόντα έγιναν απρόσωπα χρηματιστηριακά είδη, τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά ως στοιχείο της αξίας τους αμβλύνθηκαν στο έπακρο και επέφεραν καταστροφή στους αγρότες όλων των υπανάπτυκτων και αναπτυσσόμενων περιοχών του πλανήτη. Κατέστρεψαν την καλλιέργεια του καπνού, του βαμβακιού, των τεύτλων, απαξίωσαν την ελαιοκαλλιέργεια.... ξερίζωσαν και τα οπωροφόρα δέντρα στη Θεσσαλία (Τρίκαλα) για κάτι πενταροδεκάρες τη ρίζα , σημερα συνεχιζουν με το ελαιολαδο, το γαλα, τα μεταλλαγμενα. Οι αγρότες αφέθηκαν στη προσωπική τους ωφελιμιστική κρίση ενώ οι κυβερνόντες από το 1981 και μετα αποδείχτηκαν πειθήνια πιόνια στις επιταγές των πλανητικών αρχηγών της νέα τάξης και της μεταλλαχθείσας Ε.Ε.!!!!!..
Η Ευρώπη της Ισότητας και της Αλληλεγγύης έγινε εφιάλτης και δούρειος ίππος της εθνικής καταστροφής. Αυτή την Ευρώπη σήμερα καλούμαστε να ανατρέψουμε και να δώσουμε ξανά μια άλλη προοπτική μέσα από την συνεργασία και την κοινή πλεύση, σεβόμενοι τα κράτη έθνη και την κυριαρχία τους.
Οφείλουμε να αντιδράσουμε και να απαιτήσουμε τον σεβασμό που μας ανήκει, κερδίζοντας με συνεχείς αγώνες πάλι την εθνική μας αξιοπρέπεια, μέσα στα ίδια κέντρα αιχμαλωσίας λαών και συνειδήσεων.
Ήρθε η ώρα να κερδίσουμε την ανάσα που μας έκλεψαν και να δώσουμε σε όσους αμφισβητούν τις ιστορικές αλήθειες και βάζουν σε ζυγαριά ακόμη και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, μια απάντηση.
ΕΔΩ ΤΙΘΕΤΑΙ ΤΟ ΑΠΛΟ ΔΙΛΗΜΜΑ: θέλουμε τη συνέχιση της προκαθορισμένης αυτής πολιτικής ή κάτι νέο που θα προκύψει με τη συνεργασία αγροτών και επιστημόνων με βάση το όραμά μας για μια νέα Ελλάδα αυτάρκη στη πρωτογενή της παραγωγή με ποιοτικά προϊόντα?
Αυτοί είναι οι λόγοι που με οδήγησαν να στρατευθώ και πάλι για 2η φορά με το κίνημα των ΑΝΕΛΛ. Στις προηγούμενες εκλογές ήμουν η πρώτη που έθεσα τον εαυτό μου στις ανάγκες του κινήματος σαν πολιτευτής στο Νομό Τρικάλων. Ζω χρόνια μαζί σας στη περιφέρεια αυτή που με αγάπη έχω επιλέξει να κάνω σπίτι μου. Εδώ και 12 χρόνια ασχολούμαι και μελετώ τα προβλήματα του γεωργοκτηνοτρόφου της περιοχής μας, ως Καθηγήτρια του Τμήματος Κτηνιατρικής του Παν/μίου Θεσσαλίας. Γνωρίζω από αγώνες συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς και τώρα , περισσότερο από ποτέ, αυτή την κρίσιμη στιγμή αισθάνομαι την ανάγκη σαν Ελληνίδα να αγωνιστώ ενάντια στην οικονομική – κοινωνική – ηθική επίθεση που δέχεται η Πατρίδα μας, ο τόπος μας αλλά και όλοι μας, ο καθένας ξεχωριστά .
Στη διάρκεια της επαγγελματικής μου πορείας έχω εργαστεί ως κτηνίατρος ζώων συντροφιάς, ως ερευνήτρια στο ΕΘΙΑΓΕ και στο εξωτερικό, ως «Υπεύθυνος Κτηνίατρος» του Υπουργείου Γεωργίας & Αλιείας της Μεγ. Βρετανίας με απόσπαση στον Δήμο του Stirling, στο Τμήμα ελέγχου τροφίμων ζωικής προέλευσης. Επίσης ως Σύμβουλος σε μονάδες εκτροφής ψαριών. Έχω διακριθεί με υποτροφία του ΙΚΥ για μεταπτυχιακές σπουδές στην Σκωτία και Αμερική και Υποτροφία του Οργανισμού Οικονομικής Αναπτύξεως και Συνεργασίας (OΟΣΑ) για μεταδιδακτορική Υποτροφία στο Καναδά. Συμμετέχω σε πολλές επιστημονικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις και διετέλεσα αντιπρόσωπος του Ινστιτούτου Καταναλωτών Ελλάδας (ΙΝΚΑ) στην Ε.Ε. Είμαι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου και της επιτροπής αγροτικής πολιτικής του κινήματός μας.
Πιστεύω ότι μπορώ να φανώ χρήσιμη στην κατεύθυνση του Ευρωκοινοβουλίου πέραν της καθ' αυτής ειδικότητάς μου και σε θέματα κτηνιατρικά, τροφίμων, αλιείας, έρευνας και εκπαίδευσης λόγω της μακροχρόνιας παραμονής μου στο εξωτερικό (15 χρόνια) για σπουδές και εργασία. Θα ήταν τιμή μου να με στηρίξετε για ένα αντιμνημονιακό αγώνα, για ένα καλύτερο μέλλον στην Ελλάδα και την Ευρώπη.
Εύχομαι Καλή Ανάσταση στις ψυχές μας και στην Πατρίδα μας!!
Καθ. Φωτ. Αθανασοπούλου
Κτηνίατρος, κάτοχος Master of Science ("Aquatic Veterinary Studies") και PhD (Fish pathology)
Καθηγήτρια με γνωστικό αντικείμενο «Ιχθυολογία & Ιχθυοπαθολογία», τ. Πρόεδρος του Τμήματος Κτηνιατρικής Παν/μίου Θεσσαλίας - δύο θητείες (1η εκλεγμένη Πρόεδρος)
Πρόεδρος της Παγκόσμιας Κτηνιατρικής Εταιρείας για την Yγεία των Yδρόβιων Οργανισμών (World Aquatic Veterinary MedicineAssociation – WAVMA)
προσ. Γραμματέας του Ευρωπαϊκού Κτηνιατρικού Κολλεγίου για την Yγεία των Yδρόβιων Οργανισμών (Εuropean College of AquaticAnimal Health- ECAAH) 2010- σήμερα
πρώην Ιδιώτης κτηνίατρος (ζώα συντροφιάς)

Σχόλια