Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Πολιτική του Καθρέφτη, της Βλακείας, της Σκοπιμότητας

Η Πολιτική του Καθρέφτη, της Βλακείας, της ΣκοπιμότηταςΤα τελευταία 24ωρα βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας αρκετά αποκαλυπτικά στοιχεία που αφορούν την Ελλάδα και το κατά πόσο οι «εταίροι» μας, μας επέβαλλαν την πολιτική που θα ακολουθηθεί. Σιγά τα ωά θα πω εγώ. Όποιος και όποια ασχολούνται με αυτά τα θέματα, όχι μόνο τα τελευταία χρόνια, γνωρίζουν πολύ καλά πως παίζεται το παιχνίδι και πως πάντα οι παράγοντες από το εξωτερικό επιβάλλουν με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο τη γνώμη τους και τις επιθυμίες τους.

Απλά μετά την υπογραφή των μνημονίων γίνεται πλέον και επίσημα και χωρίς δικαίωμα εσωτερικού ελιγμού. Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα, ούτε τρώμε κουτόχορτο όπως θέλουν να νομίζουμε. Το ότι το 90% των νόμων, των πολυνομοσχεδίων, των μεσοπρόθεσμων και όπως αλλιώς θέλουν να τα ονομάζουν, μετά και την υπογραφή του πρώτου μνημονίου, έρχονται και επίσημα είτε από τις Βρυξέλλες, είτε από τη Γερμανία.
Και μένει και ένα μικρό ποσοστό για να μπορεί να εξυπηρετηθεί και το ντόπιο διεφθαρμένο σύστημα. Έτσι απλά… Για να μην αναρωτιούνται κάποιοι γιατί οι «καλοί πολιτικοί» μας αντί να μοχθούν για τον λαό, δίνουν συνεχώς χείρα βοηθείας στη συνεχιζόμενη καταστροφή του. Έτσι γινόταν πάντα, αφού αρκετοί πολιτικοί κατά τη διάρκεια των χρόνων, είτε από συμφέρον, είτε έλλειψη άλλης επιλογής, ήταν πρόθυμοι να… βοηθήσουν τον ξένο παράγοντα.
Δεν πρόκειται για κάτι καινούριο. Το… φρέσκο στην όλη ιστορία είναι πως γίνεται απροκάλυπτα. Και παρά το γεγονός πως και η… κουτσή Μαρία πλέον το βλέπει, το καταλαβαίνει, το αντιλαμβάνεται, οι πολιτικοί μας προσπαθούν να την πείσουν για το αντίθετο. Και το κάνουν με τον χειρότερο τρόπο. Κοιτάζοντας μόνο μπροστά στον καθρέφτη τους και παρουσιάζοντας την κατάσταση ανάλογα με το συμφέρον τους.
Όχι δεν έγινε έτσι… Κανείς δεν μας επέβαλε τίποτα… Δεν γίνονται αυτά που λέτε… Εγώ ότι έκανα το έκανα για το καλό της χώρας….. Αυτές είναι μόνο μερικές από τις ατάκες που ακολουθούν τις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών. Γιατί, περιμένει κανείς να βγουν οι πολιτικοί και να παραδεχθούν την πραγματικότητα; Να σκάψουν δηλαδή από μόνοι τον λάκκο τους και ενώ προσπαθούν να μας πείσουν πως βαδίζουμε σε… χρυσούς δρόμους (ας όψονται οι Ευρωεκλογές).
Εδώ έχουν στήσει ολόκληρο μηχανισμό και προσπαθούν να μας περάσουν καθημερινά το μήνυμα πως η χώρα έχει σωθεί, η Τρόικα θα εξαφανιστεί από προσώπου γης, τα μνημόνια θα σκιστούν, πως η ανεργία έχει μειωθεί, η ανάπτυξη έχει έρθει και όλα πάνε πρίμα. Α, και το κορυφαίο: Πως μόνο αυτή η κυβέρνηση και κανείς άλλος δεν μπορεί να διατηρήσει τη χώρα σε σταθεροποιημένη τροχιά….
Βλακεία; Σκοπιμότητα; Ακολουθείται η πολιτική του καθρέφτη, με τον απλό κόσμο να βρίσκεται μόνιμα εκτός παιχνιδιού. Αποκαλύπτουν οι έξω πως επιβλήθηκε στην Ελλάδα ως Πρωθυπουργός ο Παπαδήμος και οι εντός προσπαθούν να το διαψεύσουν. Σιγά τα ωά θα πω εγώ. Φυσικά και επιβλήθηκε και ήδη έχουν γραφτεί χιλιάδες κείμενα πάνω σε αυτό. Ο πρώην Πρωθυπουργός είναι ο άνθρωπος των τραπεζών και φυσικά επιβαλλόταν από τους έξω να έχουν εδώ το «δικό τους παιδί».
Δεν πρόκειται για κάτι νέο. Όπως νέα δεν είναι και η βλακεία των πολιτικών που απλά προσπαθούν να μας πείσουν για το οτιδήποτε δεν τους συμφέρει με… ωραίο τρόπο. Και στην προσπάθεια τους αυτή, τις περισσότερες φορές αυτοξεφτιλίζονται. Γιατί όταν προσπαθείς να κάνεις το άσπρο μαύρο, άντε πάει στο καλό. Αλλά όταν το άσπρο πας να το μετατρέψεις σε πολύχρωμο καταντάς γραφικός. Και δίνεις το δικαίωμα στον άλλο να σε χαρακτηρίζει….
Και αφού οι πολιτικοί έχουν ξεφτιλιστεί και δεν μπορούν να δικαιολογήσουν με τίποτα τη στάση τους, αρχίζουν τις απειλές. Και μας κουνάνε το δάκτυλο, πάντα μέσα από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τα οποία σιωπούν και έχουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης. Γιατί αν βγουν έξω στον κόσμο θα τους… πάρουν με τις πέτρες.
Κανείς δεν ξέρει, κανείς δεν είδε, κανείς δεν φταίει πια σε αυτή τη χώρα. Όλα τα προβλήματα σε αυτή τη χώρα τα δημιούργησε ο… Χατζηπετρής. Όλοι κοιτάνε μόνο μπροστά, όλοι κοιτάνε την πολύ Ευρώπη. Την πολύ Ευρώπη όμως που θέλει τις χώρες να έχουν αρκετά και συνεχή προβλήματα έτσι ώστε να μπορεί να τις χειραγωγεί και να τις ελέγχει.
Η Πολιτική του Καθρέφτη, της Βλακείας, της Σκοπιμότητας
Γράφει ένας αθεράπευτα ρομαντικός

hellasforce.com

Σχόλια