Άρχισαν τα όργανα..Παραίτηση Γιαννόπουλου από ΝΔ με βολές κατά Σαμαρά..«Δεν μπορώ να θεωρούμαι πολιτικό παρακολούθημα αυτής της ΝΔ του Σαμαρά και της παρέας του…» δήλωσε το μεσημέρι ο πρώην υπουργός Θανάσης Γιαννόπουλος, ανακοινώνοντας την αποχώρησή του από το κόμμα.
Ο κ. Γιαννόπουλος ανέφερε ότι απέστειλε σχετική επιστολή στον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, στην οποία τονίζει: «Δεν χρειάζεται η παραμονή μου στο κόμμα και στα όργανά του».

Δεν έκρυψε δε την ενόχλησή του για την ηγεσία της ΝΔ, εναντίον της οποίας επιτέθηκε αρκετές φορές, δηλώνοντας συγχρόνως: «Παραμένω πιστός στην ιδρυτική διακήρυξη της Νέας Δημοκρατίας από τον γενάρχη της Κωνσταντίνο Καραμανλή».
Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, προέβλεψε εξελίξεις την Κυριακή το βράδυ. «Μετά τις εκλογές, την Κυριακή το βράδυ θα υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις και η κεντροδεξιά θα πάρει άλλο βηματισμό» είπε ο κ. Γιαννόπουλος, ενώ διατύπωσε με έμφαση: «Εμείς, επιδιώκουμε να έχουμε ένα άλλο πρόσωπο».
«Ποιο θα είναι το πρόσωπο το οποίο θα ηγηθεί της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης; Θα είναι κάποιο. Δεν θα είναι ο Αντώνης Σαμαράς» πρόσθεσε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι έχουν υπάρξει συντονισμένες προσπάθειες, τις οποίες όμως απέφυγε να διευκρινίσει και επανέλαβε πως «την Κυριακή το βράδυ δεν θα είναι αυτό το πολιτικό καθεστώς, που επικρατεί σήμερα, η Ελλάδα θα αποκτήσει έναν άλλο βηματισμό» κατηγορώντας την κυβέρνηση για «πλήρη ταύτιση με τον γερμανικό άξονα» όπως είπε.
Μιλώντας για τις Ευρωεκλογές ανέφερε ότι δεν πρόκειται ο ίδιος να δώσει «λευκή επιταγή» σε υποψήφιους που «θα εκφράσουν την ίδια μερκελική πολιτική».

«Για μένα οι πολιτικοί δείκτες του ρολογιού μου σταμάτησαν στο ΖΑΠΠΕΙΟ ΙΙ» είπε ο Θανάσης Γιαννόπουλος και πρόσθεσε πως παραμένει «πιστός στην ιδρυτική διακήρυξη της Νέας Δημοκρατίας από τον γενάρχη της Κωνσταντίνο Καραμανλή στις αρχές και θέσεις και ιδέες του ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού».

hellasforce.com