Τέρενς Κουίκ: οι απόγονοι του Κεμάλ δεν θα σβήσουν από τη μνήμη μας τις θηριωδίες της σφαγής και εξόντωσης ενός πολύτιμου τμήματος του ελληνισμού

ΣΤΑ ΠΑΡΧΑΡΙΑ, ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ, ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ, ΠΑΡΕΥΡΕΘΗ Ο ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
Ο ΜΟΝΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΜ-Θ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΣΤΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
Στις εκδηλώσεις για τη μνήμη Γενοκτονίας των Ποντίων, τα ΠΑΡΧΑΡΙΑ, στην Κομοτηνή, παρευρέθη σήμερα (11.05.14) ο Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης με το ψηφοδέλτιο εθνικού σκοπού ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.


Χθες βράδυ παρακολούθησε τα δρώμενα και τις παραδοσιακές χορευτικές εκδηλώσεις στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής και σήμερα το πρωί παρέστη στην επίσημη επιμνημόσυνη δέηση στο Μητροπολιτικό Ναό της πόλης, μαζί με τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Κώστα Βουζουκίδη και υποψήφιους συμβούλους του Συνδυασμού.

Στη συνέχεια πήγε στη Νυμφαία Ροδόπης, όπου κάθε χρόνο γίνεται και η σύναξη όλων των Ποντίων από την Μακεδονία - Θράκη.

Προσκυνώντας στο εκκλησάκι που έχουν κτίσει οι Πόντιοι στην περιοχή, ο Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση:

«Τα αδέλφια μας από τον Πόντο έχτισαν εδώ αυτό το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου, στη μνήμη των προγόνων τους που σφαγιάστηκαν από τους Κεμαλότουρκους. Το εκκλησάκι κτίστηκε και εξακολουθεί να χτίζεται με φοβερές αντιδράσεις εκ μέρους του τουρκικού προξενείου το οποίο δεν θέλει τίποτα στην περιοχή να θυμίζει τη γενοκτονία των Ποντίων.

Υπόσχομαι ότι ως Περιφερειάρχης το καμπαναριό θα τελειώσει, η εικονογράφηση της εκκλησίας θα ολοκληρωθεί και από εδώ θα στέλνουμε το μήνυμα μας, ότι με τίποτα οι απόγονοι του Κεμάλ δεν θα σβήσουν από τη μνήμη μας τις θηριωδίες της σφαγής και εξόντωσης ενός πολύτιμου τμήματος του ελληνισμού».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου που ζήτησε στον Τέρενς Κουίκ να σχολιάσει την απουσία των επικεφαλής των άλλων υποψηφίων ΑΜΘ περιφερειακών συνδυασμών, στην επίσημη επιμνημόσυνη δέηση στην Μητρόπολη Κομοτηνής δήλωσε:

«Ελπίζω οι άλλοι επικεφαλής υποψήφιοι να είχαν πολύ σοβαρές προγραμματισμένες υποχρεώσεις ή να παρέστησαν σε άλλες επιμνημόσυνες δεήσεις για την γενοκτονία».

Μετά τη Ροδόπη, το μεσημέρι ο Τέρενς Κουίκ περιόδευσε στην περιοχή της Κεραμωτής Καβάλας και από το απόγευμα βρίσκεται στη Θάσο, στα πλαίσια επιστημονικών εκδηλώσεων για το «Παλατάκι» στα Λιμενάρια, που προσπαθούν οι κάτοικοι να αποτρέψουν να περάσει στα χέρια του ΤΑΙΠΕΔ.

Σχόλια