«Μαϊμούδες της τεχνολογίας»!

Γράφει ο Γιάννης Κριτσαντώνης
Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες που «αδειάζει» ο Στουρνάρας τον Θεοχάρη. Η πρώτη ήταν πριν από μερικές ημέρες, όταν ο Στουρνάρας δήλωσε «πως δεν είναι ευχαριστημένος από το κυνήγι των φοροφυγάδων» και η δεύτερη φορά τώρα που ο Θεοχάρης αρνήθηκε να εφαρμόσει την απόφαση του δικαστηρίου για την επαναπρόσληψη των καθαριστριών. Προφανώς ο Στουρνάρας...
ή κατάλαβε την προεκλογική γκάφα του υφισταμένου του ή δεν θέλησε να χρεωθεί μια τέτοια ανόητη και επικίνδυνη συνάμα «πολιτική απόφαση». Βέβαια, κάποιος θα πρέπει να πληροφορήσει αυτόν τον υπαλληλάκο ότι αν έκανε κάτι τέτοιο π.χ. στη Γερμανία, θα είχε συλληφθεί άμεσα με τις κατηγορίες της «ανυπακοής στη Δικαιοσύνη» και του «εχθρού του Συντάγματος». Δύο βαρύτατες κατηγορίες στη χώρα που προφανώς θαυμάζει.
Αυτός ο… τζάμπα μάγκας, που δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας δημόσιος υπάλληλος που τοποθετήθηκε στη θέση του Γ.Γ. Εσόδων, παίρνει και… πολιτικές αποφάσεις! Έτσι δήλωσε στις καθαρίστριες: «Δεν σας επαναπροσλαμβάνω. Είναι πολιτική απόφαση» (!) Και δεν βρέθηκε ένας εισαγγελέας να τον βουτήξει από τα αυτιά.
Αυτός ο τζάμπα μάγκας, που στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Twitter, Facebook) απαντά με ειρωνεία στους πολίτες, όταν τον ρωτούν για θέματα της αρμοδιότητάς του, π.χ. «ο άστεγος που τρέφεται σε συσσίτια, δικαιούται κοινωνικού μερίσματος:», απαντά «είσαι εκτός θέματος», αυτός ,λέω, ο τζάμπα μάγκας δεν σέβεται τίποτα. Ούτε τους Έλληνες πολίτες, ούτε αυτή την κατεστραμμένη χώρα. Ξέρει μόνο να κυνηγά τον συνταξιούχο και τον άνεργο και να κοιτάει αλλού όταν πρόκειται για τη… λίστα Λαγκάρντ.
Αλλά γιατί να το κάνει αυτό ο τζάμπα μάγκας; Έτσι του έμαθαν να συμπεριφέρεται στον απλό πολίτη, εκεί στην «εταιρία κλεπτών Lehman Brothers», όπου χρημάτισε και αντιπρόεδρός της για την Ευρώπη, αλλά και στην… ΑΣΠΙΣ Πρόνοια (τη θυμάστε;) ως διευθυντής μηχανογράφησης που ασχολήθηκε με την διαχείριση συμβολαίων και προμηθειών (κι αυτή την ιστορία δεν την έχει ψάξει κανείς ρεπόρτερ ακόμα..)
Αυτός ο τζάμπα μάγκας (που έχει και δίπλωμα MEng στην τεχνολογία λογισμικού, αλλά όταν μπαίνουν πολλοί μαζί στο ΤΑΧIS αυτό… βγαίνει έξω –«μαϊμού της Τεχνολογίας» τον χαρακτήρισε το Reuters) χρημάτισε και σύμβουλος του Διομίδη Σπινέλλη στη Γ.Γ. Πληροφοριών Συστημάτων, αλλά και σύμβουλος του Γ.Γ του Υπ.ΟΙΚ για τη υλοποίηση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής στρατηγικής. Ένας κρατικοδίαιτος δηλαδή μη εκλεγμένος, που συμπεριφέρεται σήμερα ως… υπουργός Οικονομικών (αλλά μήπως είναι κι ο… άλλος;), ειρωνευόμενος τους πολίτες και παίρνοντας και πολιτικές αποφάσεις!
«Μείζον ηθικό αλλά και πολιτικό θέμα εγείρει η στάση του υπουργείου Οικονομικών αναφορικά με τις απολυμένες καθαρίστριες. Η στάση αυτή του υπουργείου εγείρει σοβαρά ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ορθή λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος. Πως είναι δυνατόν ένα υπουργείο να μην δέχεται να αναγνωρίσει απόφαση δικαστηρίου, όταν άλλωστε κάτι τέτοιο προβλέπεται και συνταγματικά;», γράφουν και φωνάζουν οι εφημερίδες. Αλλά ποια «ηθική», ποιο «πολιτικό θέμα εγείρεται» και ποια «λειτουργία δημοκρατικού πολιτεύματος» και ποιά «συνταγματική πρόβλεψη», όταν ένας τζάμπα μάγκας έχει, όχι μόνο παραβιάσει τα προσωπικά δεδομένα του συνόλου των Ελλήνων, αλλά κατάσχει μισθούς και συντάξεις απροειδοποίητα, δεν εφαρμόζει προκλητικά δικαστικές αποφάσεις και αδιαφορεί για το Σύνταγμα -αυτό που… έμεινε τουλάχιστον;
Προφανώς υπολογίζει σε «γερές πλάτες», όταν θα έλθει η ώρα «να την κάνει» για αλλού! Δουλειά θα βρει, δεν γεννάται θέμα. Η πόρτα της «εταιρίας κλεπτών», που λέγαμε, πάντα παραμένει ανοιχτή για «μαϊμούδες της Τχνολογίας».

Σχόλια